Archief: artikelen van Juni 2004.

| Home |

 

Erectieplein.nl

Woensdag 30 Juni 2004 in categorie Lijf en ledematen

Zeg heren, even als mannen onder elkaar. Hoewel, vrouwen mogen ook meelezen, want dan weten ze meteen hoe het komt als onze prestaties eventueel afnemen. Is het u óók opgevallen dat er de laatste tijd verdacht veel acties gaande zijn om de mannelijke zaak te ondermijnen? Er worden ons allerlei kwaaltjes aangepraat die wij niet hebben of waar wij het niet over willen hebben. Men tracht ons te raken op het punt dat tegelijk onze kracht en onze zwakheid is: onze lul en alles wat daar omheen hangt.

Erectieplein.nl Lees verder...

Klein duimpje

Dinsdag 29 Juni 2004 in categorie Kort en Tussendoor

Een meisje verbrak een record. In ruim 43 seconden typte zij 26 woorden op haar mobieltje tijdens een sms wedstrijd. Ik typ dit bericht ook op mijn telefoon. Ik ben reeds 3 dagen bezig. Eveneens een record. Batterij is inmiddels leeg...

Klein duimpje

overstappen svp!

Maandag 28 Juni 2004 in categorie Altijd handig

Bijna zestig procent van de lezers gebruikt Microsoft Internet Explorer als browser. Dat moet maar eens veranderen, want Microsoft heeft het erbij laten zitten. De browser is verouderd en is bovendien niet veilig meer. Ik stel voor dat zeker de Windows gebruikers onder u allemaal overstappen op Firefox, Mozilla of Opera. De eerste twee zijn gratis, de laatste ook wanneer u een kleine advertentie duldt.
Nu hoor ik u al zuchten, steunen, er tegenaan gaan hikken en protesteren: "Moet dat nou?" overstappen svp! Lees verder...

veel te spannend

Zondag 27 Juni 2004 in categorie Klein Proza

Het is maar een spelletje. Het interesseert me eigenlijk niet, zeg ik altijd stoer... Maar toch vreet het aan me, toch kan het me schelen of Nederland wint of verliest. Dat vind ik nog het ergste. Blijkbaar ben ik dusdanig nationalistisch gehersenspoeld dat het Nederlands elftal van mij moet winnen. Vreselijk vind ik dat! Ik zou willen dat het mij allemaal volkomen koud liet, maar tevergeefs haal ik mijn schouders erover op.
veel te spannend Lees verder...

de sauzen van calvé

Donderdag 24 Juni 2004 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Laurens Jan Hekking... eh... Brinkhorst
Minister Hekking...
eh... Brinkhorst
Onze minister Brinkhorst solliciteert ernaar niet alleen tomatenketchup, maar het hele assortiment Calvé-sauzen over zich heen te krijgen! O nee, dat mag je tegenwoordig niet meer zeggen, dat zijn staatsgevaarlijke opmerkingen! Want ketchup en taarten zijn de voorlopers van kogels volgens de verwarde logica van het nieuw-rechtse onbenul. Staat u mij toe dat ik dan op z'n minst even verbaal over deze D-66 minister heenkots!
de sauzen van calvé Lees verder...

middagconversatie

Donderdag 24 Juni 2004 in categorie Verhelderende Gesprekken

Sanseveria
Het oude echtpaar zit achter de geraniums, hoewel er ook een sanseveria tussen staat. Klokslag half vier tilt zij haar blik van het Plus-Magazine af en richt hem doordringend op de echtgenoot tegenover haar.
"Bertus?"
Haar Bertus schrikt op uit zijn tukje. Bij gebrek aan hobbies doet hij altijd tukjes in zijn leunstoel.
"Ja, Rina?"
"Hoe lang heb jij die broek van je nu alweer aan?"
"Die broek? Ik zou niet weten..."
"Wordt het niet eens tijd voor een andere?"
"Nee, waarom? Deze zit lekker..."
"Je weet 't, hè Bertus?"
"Wàt weet ik, Rina?"
"Zodra je je eigen kruis kunt ruiken doe je een schone aan!"
"Ja Rina."
middagconversatie

verhagen onder het asfalt

Dinsdag 22 Juni 2004 in categorie Even afreageren

Er moet tweehonderdvijftig kilometer asfalt bij om de files op te lossen. Zegt het CDA. Zegt Maxime Verhagen. Even in zijn verborgen agenda loeren! Ah, ik zie het al: het gaat niet echt om de files natuurlijk, want die zijn voor eeuwig onoplosbaar. Nee, de wegenbouwlobby heeft weer lopen mekkeren. De asfaltfabrieken moeten blijven draaien en als rechtse regering kun je die jongens natuurlijk niet tekort doen. Waarvoor zit je daar anders op het pluche, nietwaar?

Sneu voor Maxime, maar het gaat het niet door. Dat kun je op je vingers natellen! Want dáár hebben we natuurlijk geen geld voor. Het begrotingstekort moet worden teruggedrongen. Onder die drie procent blijven, weet je nog wel? We kunnen niks missen, Maxime, dat zeg je zelf toch ook altijd?
En dan nu ineens dat stelletje asfaltschijters te gaan subsidiëren? Dat zou mooi worden! Dan hadden we ook niet de sociale zekerheid hoeven slopen, de cultuursector de nek hoeven omdraaien en de pil uit het ziekenfonds hoeven halen. Bovendien mogen wij komende generaties natuurlijk niet opzadelen met óns asfalt!

Nee, als we dan toch wat extra geld moeten uitgeven, laten we dan de Verhagen-problematiek oplossen. Dat lijkt mij veel urgenter en nog goedkoper ook. Ruimhartig storten wij een paar ton asfalt in de tuin van Maxime Verhagen te Voorburg. Dat weet hij hoe het is wanneer je eigen groene hart onder een dikke laag pek verdwijnt.

Doe er meteen ook wat veren bij...
verhagen onder het asfalt

de ware kampioen

Zondag 20 Juni 2004 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Willem van Oranje
Willem van Heineken,
vader des vaderlands
"Altijd geven ze de boel weer uit handen... Je verheugt je erop, je zorgt dat je goed bent voorbereid, de hele straat is er klaar voor, maar zij geven de boel op het laatste moment weer uit handen..."

Aldus mompelend liet de aangeschoten baas na de wedstrijd zijn hond uit in de druilerige avondregen. Het bejaarde beest was slordig oranje gespoten en druppelde oranje na. De baas had de Nederlandse vlag in z'n snor, het oranje t-shirt aan, de luidsprekerhoed op. Wat daarvan over was althans. Het Heineken hoofddeksel had zichtbaar sterk geleden onder de emoties van de afgelopen wedstrijd. Het had nu ongeveerd dezelfde vormen als een vertrapt bierblikje van deze fabrikant.

De bierbuikige baas ademde diep zuchtend zijn alcoholkegel tegen de wind in. "Nog een geluk dat ik geen kaartjes heb genomen. Nog een geluk..."
De hond draaide krampachtig een drol. Niet oranje. De baas wachtte gelaten, de regen druilde voort. Daarna sjokten beiden verder de avond in, af en toe fletsig oranje oplichtend wanneer ze een lantaarn passeerden.
"Oleehee, olee... Oholee, olee... Godverdô-hô-muh, godverdô-hô-muh..." klonk het treurig lallend uit de verte.

Heineken wordt kampioen.

de ware kampioen

er is veel veranderd

Zaterdag 19 Juni 2004 in categorie Voor de Notulen & Ter Kennisname

Technische mededeling aan de lezers:

nucleus logo
Onderhuids is er veel veranderd bij Verbal Jam. De site is verhuisd naar een andere server: Nucleus wordt gehost door Pivothosting, een opvallende symbiose mag ik wel zeggen.
De Nucleusversie van Verbal Jam is nu 3.0. Het overzetten is een flinke klus geweest, waarbij alle eer uiteraard gaat naar onze even onmisbare als geniale collega Xiffy.

Het domein verbaljam.nl is echter nog niet verhuisd, zoiets duurt een tijdje. Vandaar dat wij u vanaf verbaljam.nl ongemerkt doorgeschakelen naar verbaljam.com. Dit geeft ietsje vertraging, maar doordat de server nu in Nederland staat in plaats van in de VS zal het weinig uitmaken ten opzichte van de vorige situatie. Zodra het nl-domein daadwerkelijk is verhuisd zal de laadsnelheid naar verwachting toenemen.

Wanneer u Internet Explorer gebruikt kunnen er momenteel nog enige vreemde effecten optreden. Soms lijkt een pagina niet goed te willen laden. Een 'shift-vernieuwen' lost de situatie in de meeste gevallen wel op, maar het blijft lastig.
Oorzaak is misschien het menu rechtsboven. Daar ben ik toch niet zo enthousiast over, want het werkt niet stabiel genoeg. Ik zoek naar een andere oplossing.

De commentaarfunctie heeft een kleine verandering ondergaan: bij reacties op oudere artikelen en bij reacties van notoire vervelende types kijkt uw redacteur eerst even of ze het ruimtebeslag op deze site wel waard zijn. Altijd een heikel punt, maar zo blijft de sfeer een beetje prettig.

De komende tijd wordt gebruikt om tussen het stukjesschrijven door eventuele onvolkomenheden aan de site te verhelpen.

Aanvulling:
* Reacties die vrijdagavond na half acht zijn gegeven zijn helaas verloren gegaan omdat toen de overzetting naar de andere server plaatsvond. Zij zijn buiten de backup gevallen die is overgezet.
* Midden onderaan de pagina staat in link om eenvoudig langs de volgende bladzijden te bladeren.
er is veel veranderd

dienstmededeling

Donderdag 17 Juni 2004 in categorie Voor de Notulen & Ter Kennisname

Vrijdag zullen er alhier werkzaamheden plaatsvinden (zoals een upgrade). Dit kan dus ontaarden in tijdelijke chaos en onbereikbaarheid. Maar alles zal worden bestuurd door het genie van Xiffy, dus de zaak is in goede handen. Wat er nog meer is veranderd vertellen we als het allemaal is gelukt.
dienstmededeling

Zinloos geweld

Donderdag 17 Juni 2004 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

zinloos regeringsgeweld

De werknemers in dit land worden bestolen en genaaid waar ze bijstaan. Ze kijken ernaar en doen niets. Alle sociale voorzieningen waarvoor ze altijd netjes premie hebben betaald worden uitgekleed en afgebroken, maar ze zitten er verstard bij als konijnen in het licht van een koplamp. Leden van deze regering zijn hoogst verontwaardigd wanneer iemand probeert ze een beetje tomatenketchup aan te smeren. Daar komen ze echter nog heel smakelijk mee weg, want pek en veren is wat ze verdienen.

Zinloos geweld Lees verder...

staatsgeheim

Woensdag 16 Juni 2004 in categorie Paranoia

Nou, afgelopen week tijdens het journaal dus weer even een klomp gebroken! Gebeurt me nogal eens de laatste tijd. De militair die in Irak een plunderaar doodschoot, Erik O., blijkt lid te zijn geweest van de BBE, de Bijzondere Bijstands Eenheid. De BBE is een specialistische commandogroep die onderdeel uitmaakt van het Korps Mariniers. Zij zijn er om de terreur in ons land te bestrijden, gijzelingen en kapingen met geweld te beëindigen en oorlogsmisdadigers te pakken. Dat is fijn en geruststellend om te weten. Hoewel, eigenlijk weten wij helemaal niets... staatsgeheim Lees verder...

Weer gedoe met Geert

Maandag 14 Juni 2004 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Laten wij vooral vast even notuleren (voor de volgende parlementaire enquête) dat de VVD, nu weer in de persoon van Geert Wilders, er vreselijk op gebrand is om zo lang mogelijk in Irak te blijven. Geen vier, geen acht, nee minstens twaalf maanden erbij! En nog liever: totdat het VN-mandaat eind 2005 afloopt.

Wat bezielt deze man? Eerst dacht ik: Geert is letterlijk niet goed bij zijn hoofd, mede gezien zijn reeds veelbesproken windtunnelkapsel. Hij wil koste wat het kost de Nederlandse troepen in Irak laten. Maar andere VVD-ers willen het óók! Zo heb ik hier in dit verband ook al de nationale pantoffelheld Van Baalen op z'n nummer moeten zetten.

Weer gedoe met Geert Lees verder...

de heineken luidsprekerhoed

Zondag 13 Juni 2004 in categorie Altijd handig

Je kunt ervan zeggen wat je wilt, maar de Heineken luidsprekerhoed is een briljant reclame-idee! En daarnaast ook zo praktisch bruikbaar! Je kunt er gericht mee naar het breedbeeldscherm toeteren om Oranje af te zeiken, je kunt ermee naar de keuken blèren dat de bitterballen en het bier op zijn, je kunt er vanuit de keuken mee terugkrijsen dat ie dat zelf maar moet komen pakken en je kunt er honden mee afblaffen. Vooral Duitse herders, zo laat Heineken in de reclame zien. de heineken luidsprekerhoed Lees verder...

de kleine jozias

Zaterdag 12 Juni 2004 in categorie Schandelijke taferelen

Zijn schoolmeester zei het indertijd al: "Jozias, wat ben je toch een klein mannetje!"
"U mag geen grappen maken over mijn lengte, zegt mijn vader!"
Ja, Jozias was toen ook al bijdehand. Maar de meester had het niet over z'n lengte, maar over z'n geest. Jozias van Aartsen is klein van geest. Heel kinderachtig geeft hij anderen de schuld van zijn verlies. de kleine jozias Lees verder...

in opspraak

Vrijdag 11 Juni 2004 in categorie Kunst en Cultuur

Ik moet even reclame maken voor de nieuwe gedrukte editie van het literair tijdschrift OpSpraak. Dat is puur eigenbelang, want er staan bijdragen in van mijn hand, zoals dat heet. En omdat dit nieuwsfeit anders aan de aandacht der natie onsnapt moet ik zo onbeschaamd zijn het zelf te berde te brengen.

Tjitske Jansen (niet links)
"Vertel, vertel!" zou Bert Visser nu meteen roepen. Nou, allereerst maakte ik samen met de dichter Karel Wasch een interview met niemand minder dan de mooie podiumdichteres Tjitske Jansen. Dat 'mooie' zeg ik alleen bij om de mannelijke poëziekenners jaloers te maken, dat begrijpt u wel. Maar het gáát natuurlijk om haar werk.

Nou, en verder doe ik dan ook nog een stukje kort proza: 'De kunst van het rechtlijnig fietsen'. U merkt: het kan niet op.

OpSpraak ligt binnenkort bij 'de betere boekhandel'. Als ze het niet hebben is het geen beste boekhandel, laat staan een betere.
Maar doordeweeks kunt u gewoon hier terecht.
in opspraak

groente en fruit

Donderdag 10 Juni 2004 in categorie Klein Proza

Verschenen in de nieuwsbrief van literair tijdschrift OpSpraak van deze week, voorgedragen op de Weblogconferentie 2004 in Glimmen.
Elke keer wanneer ik in een groentewinkel sta, denk ik terug aan Irmgard. Wat zou er van haar zijn geworden? Twintig jaar geleden werkte zij bij de groenteman die ik toen had.
Irmgard was lelijk. Bijzonder lelijk.
groente en fruit Lees verder...

zo moet het dan maar

Donderdag 10 Juni 2004 in categorie Voor de Notulen & Ter Kennisname

Zoals driekwart van de lezers wilde heb ik de layout dusdanig gewijzigd dat het meeste nu in de middenkolom terecht komt. Niet alles werkt nog goed, maar zo moet het maar even. Gaandeweg schaaf ik nog wel wat bij hier en daar. Ook zijn nog niet alle menu-opties actief. Het menu staat rechtsboven.

Wanneer deze pagina een zooitje is op uw scherm, zijn er verschillende mogelijkheden:

a. U heeft teveel gedronken of andere bladspiegelverruimende middelen tot u genomen.
b. U gebruikt een browser uit het internetjaar nul. Hoog tijd voor een upgrade.
c. U gebruikt een browser op een Mac. Dit zeg ik voor de zekerheid, want die dingen heb ik niet kunnen testen.
d. In uw browser staat javascript uit. Aanzetten dus.
f. U vindt mijn ontwerp dusdanig lelijk dat u denkt dat het een zooitje is op het scherm.

De beste manier om Verbal Jam te lezen is: minimale resolutie 1024x768, met IE6, Opera of Mozilla.

Ik wil besluiten met een schitterend citaat uit de lezing van Corrie op de weblogconferentie 2004: "De omkat 2002 heb ik nu bijna af..."

En nu niet weer beginnen te zeuren dat de vorige layout beter was

zo moet het dan maar

De nerd van Glimmen

Maandag 07 Juni 2004 in categorie Incrowd: over webloggen

Blijkbaar bestaat er een algemeen geldend beeld van 'de nerd'. Op details kan ik er een ietsje naast zitten, maar volgens mij is dit beeld als volgt: een nerd is een fanaat die bijkans als randapparaat aan de computer is verbonden. Men treft hem dus altijd aan in het gezelschap van een computer. Hij is uitermate deskundig op computergebied. Hij is jong, heeft acne en verwaarloost zichzelf. Ook drinkt hij teveel en slaapt hij te weinig. Hij heeft dikwijls een Buddy Holly bril. Hij is kansloos bij de meisjes, vandaar dat hij zijn leven geheel richt op zijn tweede (of misschien toch wel eerste) liefde: de computer. Hij praat nerd-taal die alleen voor andere nerds te volgen is. Er zijn ook vrouwelijke nerds uiteraard, maar bij een nerd doet het geslacht er nauwelijks toe, want ze doen het allemaal toch uitsluitend met hun computer. Die heeft ook nog eens meer aansluitmogelijkheden. De nerd van Glimmen Lees verder...

de wildste geruchten

Donderdag 03 Juni 2004 in categorie Voor de Notulen & Ter Kennisname

U denkt misschien of misschien ook niet: 'Waar zittie nou de hele tijd? Verschijnt hier nog wat? Komt er nog wat van? Zouden we niet weer eens in het toetsenbord klimmen?'
En dus wordt het naar mijn idee tijd om de steeds onrustiger wordende menigte tot kalmte te manen, weer eens op het balkon te verschijnen, een toespraak te houden, want anders gaan de wildste geruchten de ronde doen, nietwaar?

de wildste geruchten Lees verder...