er is veel veranderd

Zaterdag 19 Juni 2004 in categorie Voor de Notulen & Ter Kennisname

Technische mededeling aan de lezers:

nucleus logo
Onderhuids is er veel veranderd bij Verbal Jam. De site is verhuisd naar een andere server: Nucleus wordt gehost door Pivothosting, een opvallende symbiose mag ik wel zeggen.
De Nucleusversie van Verbal Jam is nu 3.0. Het overzetten is een flinke klus geweest, waarbij alle eer uiteraard gaat naar onze even onmisbare als geniale collega Xiffy.

Het domein verbaljam.nl is echter nog niet verhuisd, zoiets duurt een tijdje. Vandaar dat wij u vanaf verbaljam.nl ongemerkt doorgeschakelen naar verbaljam.com. Dit geeft ietsje vertraging, maar doordat de server nu in Nederland staat in plaats van in de VS zal het weinig uitmaken ten opzichte van de vorige situatie. Zodra het nl-domein daadwerkelijk is verhuisd zal de laadsnelheid naar verwachting toenemen.

Wanneer u Internet Explorer gebruikt kunnen er momenteel nog enige vreemde effecten optreden. Soms lijkt een pagina niet goed te willen laden. Een 'shift-vernieuwen' lost de situatie in de meeste gevallen wel op, maar het blijft lastig.
Oorzaak is misschien het menu rechtsboven. Daar ben ik toch niet zo enthousiast over, want het werkt niet stabiel genoeg. Ik zoek naar een andere oplossing.

De commentaarfunctie heeft een kleine verandering ondergaan: bij reacties op oudere artikelen en bij reacties van notoire vervelende types kijkt uw redacteur eerst even of ze het ruimtebeslag op deze site wel waard zijn. Altijd een heikel punt, maar zo blijft de sfeer een beetje prettig.

De komende tijd wordt gebruikt om tussen het stukjesschrijven door eventuele onvolkomenheden aan de site te verhelpen.

Aanvulling:
* Reacties die vrijdagavond na half acht zijn gegeven zijn helaas verloren gegaan omdat toen de overzetting naar de andere server plaatsvond. Zij zijn buiten de backup gevallen die is overgezet.
* Midden onderaan de pagina staat in link om eenvoudig langs de volgende bladzijden te bladeren.