Archief: artikelen van Februari 2008.

| Home |

 

Schrikkeldag

Vrijdag 29 Februari 2008 in categorie Voor de Notulen & Ter Kennisname

Een schrikkeldag vandaag. Zo'n extra dag geeft toch altijd een beetje een wezenloos gevoel. Wat moet je ermee? Je hebt er feitelijk niets aan. Ja, als je baas van een onderneming bent, dan zit je personeel gratis voor je te werken. Maar de werknemers zijn de dupe. Het Nibud heeft berekend dat een gemiddeld gezin vandaag 47 euro extra uitgeeft. Want ook op een schrikkeldag moet een mens immers eten.

We kunnen hier natuurlijk wel onze schouders over ophalen, maar op de lange termijn is dit een behoorlijke schadepost. Ga maar na: als we uitgaan van een arbeidzaam leven van veertig jaar, zitten daar toch al gauw tien schrikkeldagen in. Dat is dus 470 euro! Wie gaat dat vergoeden? Denk maar niet dat de overheid ons een schrikkeltoeslag gaat verstrekken!

Volgens het Nibud zijn er ook voordelen. De krant is vandaag gratis en u woont een dagje voor niets als u een huurwoning heeft. Om deze winst te maximaliseren kunt u vandaag dus beter gewoon in bed blijven. Lekker een lang weekend!

Extra:
Andere feiten over het schrikkeljaar heb ik vier jaar geleden al opgeschreven, zie ik.
Schrikkeldag

Spionage

Donderdag 28 Februari 2008 in categorie Paranoia

De overheid en daaraan gerelateerde instanties zijn steeds fanatieker aan het grasduinen in het privéleven van de burger. Van de belastingdienst is bijvoorbeeld al van oudsher bekend dat ze krantenadvertenties navlooit om te zien of iemand stiekeme inkomsten heeft. Later kwamen daar de veilingsites als Marktplaats, Ebay en Speurders bij. De laatste ontwikkeling wordt gemeld door het leefstijlblad Bright: ook sociale netwerken als Hyves en Facebook hebben de warme belangstelling van de rijkstollenaars.

Men zou kunnen tegenwerpen dat gegevens op het internet niet tot de privé-sfeer behoren. Dat is juist, maar veel informatie is voor geheel andere doeleinden en met een zekere argeloosheid op Hyves en Facebook geplaatst. Daar moet de burger alerter op zijn, maar het is een verkeerde trend wanneer de overheid van die argeloosheid misbruik maakt. Het is al erg genoeg dat criminelen dat doen. Spionage Lees verder...

Koekhappen in coma

Woensdag 27 Februari 2008 in categorie Israël en het Midden-Oosten

Gisteren werd de Israëlische ex-premier Ariel Sharon 80 jaar. Hij heeft het niet kunnen vieren, want hij ligt al ruim twee jaar in coma na een zware hersenbloeding in januari 2006.
Eens de machtigste man van Israël, nu een half verlepte plant die iedereen al bijna weer vergeten is. Ik betwijfel zelfs of ze in het Sheba Medical Hospital bij Tel Aviv nog een paar slingers aan z'n bed hebben gehangen. De opbeurende ansichtkaarten met 'Get well soon' hebben ze maar weggehaald, want zijn toestand is hopeloos.
Zijn zoon Omri is gisteren vast nog even langs geweest om te vertellen dat hij zeven maanden achter de tralies gaat. Hij had in 1999 op illegale wijze geld ingezameld voor de verkiezingscampagne van zijn vader. Koekhappen in coma Lees verder...

In de boerka van de hoge duikplank

Dinsdag 26 Februari 2008 in categorie Religie

Drie jaar geleden heb ik al geprobeerd Nederland voor te lichten over de verschillen in badmode tussen het Westen en het Midden-Oosten. In Zwolle is dit helaas niet opgepikt. Rondom het plaatselijke zwembad daar is nu een rel gaande over de boerkini, officieel hijood genaamd. De badmeesters stuurden een moslima die zo'n ding droeg het water uit. Andere badgasten hadden er namelijk aanstoot aan genomen.
Het gemeentebestuur van Zwolle is het niet eens met het standpunt van de zwembadleiding en vindt dat de boerkini gewoon moet kunnen.
Ik snap die heisa niet. De boerkini is het tegendeel van aanstootgevend. De werkelijke reden van het protest zal dan ook wel zijn dat in het Zwolse zwembad de Islam zo overdreven demonstratief in het water ligt. De boerkini is een godsdienstuiting en dat pikken sommige Zwollenaren kennelijk niet. Die willen onbekommerd hun baantjes trekken zonder dat Allah telkens langsdrijft.
Deze afwijzende reflex zal wel terug te voeren zijn op de prehistorie en zit blijkbaar nog steeds verankerd in de mens: alles wat afwijkt van de groep is een potentieel gevaar, het onbekende moet daarom worden uitgestoten.

De reactie van de zwemmende Zwollenaren is weliswaar overtrokken, maar psychologisch dus ergens wel verklaarbaar. De vrouw in de bourkini heeft het provocatieve effect van haar zwemkleding op 'de groep' onderschat. Wanneer ze een duikerpak of een wetsuit had aangetrokken was er niemand over gevallen. Haar doel van lichaamsbedekking was daarmee eveneens bereikt en Zwolle was rustig gebleven. In de boerka van de hoge duikplank Lees verder...

Gratis milieuvervuiling bij Albert Heijn

Maandag 25 Februari 2008 in categorie Milieu, flora, fauna

Toen ik vorige week thuiskwam uit het poolgebied, trof ik op de keukentafel enkele smurfen aan. Ik kreeg de neiging direct weer rechtsomkeert te maken, want ik ben bepaald geen liefhebber van dit stompzinnig volkje.
Zoals te doen gebruikelijk vroeg ik: "Waar komen jullie toch vandaan?"
Geen antwoord.

Navraag bij mijn echtgenote leerde dat Albert Heijn een smurfenactie was gestart. Bij elke vijftien euro boodschappen krijgt men een smurf. Wat de consument daar verder mee aan moet is mij volstrekt een raadsel.
Vandaag valt in de Telegraaf te lezen dat de smurfen van onze smurfsuper ook nog eens gevaarlijk zijn voor jonge kinderen. De Voedsel en Waren Autoriteit stelt een onderzoek in. Gratis milieuvervuiling bij Albert Heijn Lees verder...

Deep Throat II

Zondag 24 Februari 2008 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Ik zag gisteravond heel eventjes een stukje Deep Throat voorbijkomen op de buis. Ik dacht meteen: hier moet ik niet mee doorgaan! Ik ben namelijk verkouden en heb sowieso al behoorlijk last van mijn keel, daar ga ik nog niet eens allerlei andere dingen mee associëren. Een ander argument om niet verder te kijken was het feit dat slechts luttele seconden Deep Throat mij keihard confronteerden met de gigantische ontbossing die er sinds de jaren zeventig heeft plaatsgevonden. Al die overdadige begroeiing van toen valt tegenwoordig gewoon niet meer aan te zien zonder de maaltijd omhoog te voelen komen.

Ik lees trouwens dat ik daarin niet de enige was. Aan het begin van de film waren er 1,2 miljoen kijkers, aan het eind nog maar 250.000. Zo'n 950.000 mensen kregen Deep Throat dus niet door hun strot, hoewel toch nog zo'n 20.000 ChristenUnie stemmers manmoedig deze documentaire uit Sodom en Gomorra tot het bittere einde toe getrotseerd schijnen te hebben.
Ik snap dat wel. Als je vindt dat het leven lijden is, dan moet je ook tot het gaatje durven gaan.

"Hou vol, mannen, nog een kwartier en dan is 't afgelopen!" was er in menig vroom huishouden te horen.
"Vreest niet, want tot hiertoe heeft de Here ons geholpen! Eben Haëzer!" (1 Samuel 7 vers 12)
De mannenbroeders hebben het uiteindelijk volbracht. Ze kunnen weer veertig dagen zonder seks. Deep Throat II

Tromsø, Noorwegen

Vrijdag 22 Februari 2008 in categorie Persoonlijke notities, Beeld en Geluid

Ik verbleef een aantal dagen in Tromsø, Noorwegen, zo'n 300 kilometer boven de poolcirkel.
Eindelijk eens winter, eindelijk eens sneeuw!
In februari is het daar het grootste deel van de dag nogal donker.
Niets voor mensen met aanleg voor winterdepressies dus, maar verder bijzonder mooi, ruig en indrukwekkend.

Klik 'Lees verder' om de diashow te bekijken.

Tromsø, Noorwegen Lees verder...

Overheid wil macho logo

Vrijdag 22 Februari 2008 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Dat is nu typisch zo'n krantenberichtje waar de weblogwereld wel pap van lust: 'Leeuwen in nieuwe rijkslogo niet mannelijk genoeg' (Volkskrant).
Er komt namelijk een nieuw vormgegeven rijkslogo, dat straks door alle departementen en rijksagentschappen gebruikt gaat worden. De Hoge Raad van Adel bracht daarover desgevraagd advies uit. Inderdaad, die raad bestaat en waarschijnlijk net als u heb ik dat nooit geweten. Wij gemoedelijke burgers hebben werkelijk geen idéé welke obscure overheidsorganen wij allemaal in het levensonderhoud voorzien. Maar dit terzijde.

In elk geval, de Hoge Raad van Adel heeft het ontwerp voor het beeldmerk negatief beoordeeld. De uitstraling is niet mannelijk genoeg en doet het ontwerp 'onvoldoende recht aan Nederland als monarchie'. En dus moet de ontwerpstudio gouden blokjes aanbrengen, een kroontje op de middelste leeuw zetten, hun nagels laten groeien, de tong verder laten uitsteken en meer gel in de manen doen voor een wildere 'look'. En ook niet onbelangrijk: een ronding met schaduw moet het geslachtsdeel accentueren. Overheid wil macho logo Lees verder...

Sluikreclame bij publieke omroep

Donderdag 21 Februari 2008 in categorie Kunst en Cultuur

De gemiddelde wasmiddelenfabrikant zal het knarsetandend aanzien: de sluikreclame bij de publieke omroep. Hij zou immers bij De Wereld Draait Door of Pauw en Witteman óók wel eens lekker een babbeltje van tien minuten willen houden over zijn mooie product. Het wast witter dan Witteman, maar dat mag dan weer niet, want het is geen cultuur en al helemáál geen kunst.

Zodra het echter wél zogenaamd kunst of cultuur is, gaan bij de omroep alle remmen los. Joost Zwagerman krijgt steevast tien minuten gratis reclamezendtijd voor elk nieuw boek van zijn hand. Buiten dat mag hij minstens één keer per maand ook nog eens zijn eigen ego promoten. Idem Martin Bril, die zelfs niet schroomt om z'n eigen dochters voor de camera te slepen. Er moet immers brood op de plank bij het armlastige Bril-gezinnetje.
Zelfs Windows Vista is blijkbaar kunst, want ook Microsoft kreeg vorig jaar uitgebreid aandacht van Matthijs van Nieuwkerk. Sluikreclame bij publieke omroep Lees verder...

Brief aan Rouvoet

Woensdag 20 Februari 2008 in categorie Brutale brieven

Geachte minister Rouvoet,

Heden las ik in de krant uw oproep aan de Nederlanders om meer kinderen te baren. Ik voel mij hierdoor ten diepste gekwetst. Het geval wil namelijk dat ik juist door toedoen van één van uw dominees al sinds mijn zestiende jaar niet meer bij machte ben om het door u zo gewenste nageslacht te produceren. Ik zal u vertellen hoe dat is gekomen.

Op zondag 8 maart 1981 woonde ik zoals gebruikelijk een kerkdienst bij van de Gereformeerde kerk (vrijgemaakt) in ons dorp. De gemeente werd voorgegaan door dominee Buis, ter plaatse beter bekend als 'de Engel der Wrake'.
Terwijl deze predikant zoals gebruikelijk zijn omvangrijke repertoire aan dreigingen met hel en verdoemenis luid en galmend over de gelovigen uitstortte, bevond ik mij samen met zijn dochter Catharina in het halfduister op de allerachterste bank.
Daar deed ik een doortastende greep in haar gulzige collectebusje, overigens geheel met haar instemming.

Onderwijl klonk vanaf de kansel het verhaal van Mozes die in de woestijn met zijn staf het water uit de rotsen sloeg. Catharina toonde mij op haar beurt wat je met zo'n staf allemaal nog méér voor wonderen kunt verrichten.
Kortom, het was er gezellig, meneer Rouvoet. Brief aan Rouvoet Lees verder...

Terug uit Tromsø

Dinsdag 19 Februari 2008 in categorie Op reis

De afgelopen vijf dagen verbleef ik in Tromsø. Deze stad ligt 300 kilometer boven de poolcirkel, in het uiterste noorden van Noorwegen. Nou, ik kan u zeggen, daar word je wel even geconfronteerd met de bekrompenheden van je eigen stad. Maken ze zich in Amsterdam druk over de maximaal toegestane breedte van de terrassen, in Tromsø is gewoon de natuur de baas. Als er al een overijverige bestuurder zou zijn die iets tot op de centimeter nauwkeurig wil afbakenen, doet een flink pak sneeuw zo'n plan direct de das om. De nachtelijke sneeuwschuiver gooit er vervolgens nog een schepje bovenop.

Het is altijd bijzonder interessant om te zien wanneer de mens zich moet aanpassen aan de natuur en niet andersom. Het leert ons nederigheid. In Tromsø is het koud, in de winter is het er vrijwel de hele dag donker, het regent of sneeuwt er bijna voortdurend.
Dit gebied heeft sneeuw nodig om het nog een beetje leuk te houden. Want de bergen zijn zwart, het water is zwart en de lucht is hooguit grijs. De bomen op de hellingen ontgroeien het sprietjesstadium niet. De natuur is van een meedogenloze schoonheid. Alles waarschuwt dat je hier beter niet kunt zijn, maar oefent ook een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit. Terug uit Tromsø Lees verder...

Buma/Stemra in de fout

Woensdag 13 Februari 2008 in categorie Geldkwesties, Ergernis, Woede of Frustratie, Media

Verboden ToegangOp diverse weblogs is er de afgelopen weken al melding van gemaakt: de Buma/Stemra heeft de jacht geopend op weblogs die muziek aanbieden waarop auteursrecht rust. De Buma/Stemra wil in dat geval graag even vangen.
Ik was al bang dat ze mij vergeten waren! Maar gelukkig, gisteren kreeg ik toch eindelijk het lang verwachte emailtje van ene Jeroen Jordans waarin hij het volgende meedeelde:

'Op uw website hebben wij geconstateerd dat daar mogelijk muziekwerken op zijn geplaatst welke (beschermde) muziekwerken bevatten. Vooralsnog is het ons niet bekend dat u daarvoor de desbetreffende auteursrechtelijke toestemming heeft verkregen voor het plaatsen ervan op uw website.'

Let hierbij vooral op het vrijblijvende woordje mogelijk. Want bij de Buma/Stemra zijn ze 'mogelijk' te belazerd om de zaak af te luisteren, en slaan ze 'mogelijk' heel gemakzuchtig direct aan op de extensie '.mp3' in een bestandsnaam.
Buma/Stemra heeft alle weblogs een standaard mail gestuurd. Dat is feitelijk spam en volgens mij in Nederland verboden. Als ze lastig blijven ga ik ze aangeven bij de anti-spam autoriteiten.

Buma/Stemra in de fout Lees verder...

Fraude met een lijk

Dinsdag 12 Februari 2008 in categorie Religie

Gisteren was het 150 jaar geleden dat in het Zuid-Franse plaatsje Lourdes de heilige Maria verscheen. Niet zomaar op straat, waar iedereen ervan had kunnen meegenieten, maar bij de grot van Massabielle. En dan alleen nog aan het veertienjarige meisje Bernadette Soubirous. Daarmee waren de optredens niet afgelopen, want Bernadette heeft Maria vervolgens nog achttien keer aanschouwd.

Bernadette Soubirous ligt er nog lekker bij...

Ik begrijp die Bernadette niet. Ze heeft alles lekker voor zichzelf gehouden. Goed, de eerste keer ben je op zoiets niet voorbereid, maar één van die opvolgende achttien keren had ze toch wel wat publiek kunnen uitnodigen. Dan was het straatarme wicht er misschien financieel ook nog wat op vooruit gegaan.
Helaas, het heeft niet zo mogen zijn en dus moeten we zoals gebruikelijk alles maar weer gewoon geloven.

Fraude met een lijk Lees verder...

Fraude met een lijk

Dinsdag 12 Februari 2008 in categorie Waargebeurde verzinsels

Gisteren was het 150 jaar geleden dat in het Zuid-Franse plaatsje Lourdes de heilige Maria verscheen. Niet zomaar op straat, waar iedereen ervan had kunnen meegenieten, maar bij de grot van Massabielle. En dan alleen nog aan het veertienjarige meisje Bernadette Soubirous. Daarmee waren de optredens niet afgelopen, want Bernadette heeft Maria vervolgens nog achttien keer aanschouwd.

Ik begrijp die Bernadette niet. Ze heeft alles lekker voor zichzelf gehouden. Goed, de eerste keer ben je op zoiets niet voorbereid, maar één van die opvolgende achttien keren had ze toch wel wat publiek kunnen uitnodigen. Dan was het straatarme wicht er misschien financieel ook nog wat op vooruit gegaan.
Helaas, het heeft niet zo mogen zijn en dus moeten we zoals gebruikelijk alles maar weer gewoon geloven.

Fraude met een lijk Lees verder...

Zuinigheid voor veiligheid

Maandag 11 Februari 2008 in categorie Schandelijke taferelen

Twee jaar geleden schreef ik op Amsterdam Centraal een artikel over het gevaar van grote vrachtwagens in de stedelijke omgeving. Dit naar aanleiding van een tragisch ongeval waarbij de 21-jarige Mirella de Reijke om het leven kwam. De teneur van het artikel was dat de overheid zich nu niet bepaald voortvarend is in het nemen van infrastructurele maatregelen ter bescherming van zwakke verkeersdeelnemers.

Goede bedoelingen zijn en waren er zeker. De gemeente Amsterdam heeft een aantal beruchte 'blackspots' aangepakt en ook spiegels op drukke kruisingen geplaatst.
Maar landelijk bezien verzanden de maatregelen in bureaucratie en misschien ook wel onverschilligheid. Fietsers moeten het voornamelijk doen met wat goedkope voorlichting: 'Ga bij het stoplicht vooral niet in de dode hoek van een vrachtwagen staan!'
En daarmee ligt de verantwoordelijkheid weer heel gemakkelijk bij de zwakke verkeersdeelnemer en niet bij degene die het gevaar veroorzaakt. Zuinigheid voor veiligheid Lees verder...

Undercover mag niet meer

Vrijdag 08 Februari 2008 in categorie Paranoia

Slecht nieuws: in Nederland komt er nooit meer een Elfstedentocht. Niet vanwege het klimaat, maar als uitvloeisel van het zogeheten boerkaverbod. Al die rijders met gezichtsbedekkende mutsen worden stuk voor stuk van het ijs gehaald en krijgen een proces verbaal. Want dat mag straks allemaal niet meer. Boerka, niqaab, integraalhelm en bivakmuts zijn een bedreiging voor de sociale veiligheid en daarom voortaan taboe.
Het kabinet neemt daar vandaag een beslissing over.

Wie op de bromfiets zit krijgt in de toekomst een bekeuring voor het dragen van een integraalhelm. Wie hem vervolgens afzet krijgt een tweede bekeuring voor het niet dragen van een helm op de brommer.
Tijdens een overval kun je een proces verbaal krijgen wegens het dragen van een bivakmuts. Dat wordt oppassen dus! Undercover mag niet meer Lees verder...

Juridisch waardeloos

Woensdag 06 Februari 2008 in categorie Criminaliteit en recht

Nu de gemoederen rond de geruchtmakende uitzending van onze nationale misdaadverslaggever een heel klein beetje zijn bedaard, kunnen we voorzichtig de balans opmaken. Want in hoeverre heeft deze private methode van onderzoek en opsporing nu eigenlijk de rechtsgang en de waarheid gediend? Eigenlijk kunnen we al snel concluderen dat alle ophef rond de televisieuitzending van Peter R. de Vries in geen enkele verhouding staat tot het feitelijk resultaat.
Het resultaat had moeten zijn: een onomstotelijke vaststelling hoe Natalee Holloway was verdwenen, wie daarin de hand had gehad en of zij nog leefde of niet.
Dit is immers wat wij mogen verwachten na een claim als: 'de zaak is opgelost'.

Het werkelijke resultaat is echter een 'bekentenis' van de veronderstelde dader Joran van der Sloot, die hij al voor de uitzending weer introk. Tevens was de 'bekentenis' verkregen onder illegale omstandigheden. Strafpleiter Gerard Spong veegde hiermee al publiekelijk de vloer aan in De Wereld Draait Door: het is strafbaar om zonder iemands medeweten beeldenopnamen van hem te maken in een privé-domein. En een auto wordt beschouwd als een privé-domein. Juridisch waardeloos Lees verder...

Thuiszorgspot SP geeft realistisch beeld

Dinsdag 05 Februari 2008 in categorie Schandelijke taferelen

Een aantal fracties in de Tweede Kamer windt zich op over het Thuiszorg-spotje van de SP. Daarin kleedt een bejaarde vrouw zich helemaal uit. De SP stelt daarmee de verloedering van de thuiszorg aan de kaak, waardoor ouderen elke dag weer worden geconfronteerd met andere verzorgers.
Kamerlid Jan de Vries (CDA) noemt het in de Volkskrant 'misleidende reclame'. ‘Dit is een politieke partij onwaardig. Het is ook beledigend voor de mensen die in de thuiszorg werken. Ik vind het ongepast om op deze manier angstgevoelens bij ouderen aan te wakkeren,’ roept hij verontwaardigd in de krant.

Dan zal ik meneer De Vries toch eventjes bijpraten. Allereerst is dit spotje niet tegen de thuiszorg gericht, maar tegen hém en zijn collega-kamerleden die dit allemaal hebben laten gebeuren.
Ten tweede is er geen woord gelogen van wat er in het spotje wordt gezegd. Het geeft een realistisch beeld van de situatie.


Thuiszorgspot SP geeft realistisch beeld Lees verder...

Bloedstollend

Maandag 04 Februari 2008 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Een hele volksoploop bij de koffiemachine vanmorgen! Zeker anderhalf uur lang is op het kantoor de telefoon niet opgenomen. De productiviteit was werkelijk nul! Iedereen had het hoogste woord over de bloedstollende uitzending van Peter R. de Vries. Joran van der Sloot had bekend.
"Nou ja, bloedstollend..."
"Ik heb mijn anti-stollingspillen en vaatverwijders niet nodig gehad..."
"Die Joran zit nou in elk geval goed in de shit!"
"Onvoorstelbaar! Als zo'n meid niet lekker wordt bel je toch 112?"
"Hebben ze trouwens 112 op Aruba?"
"Volgens mij heeft ie haar gewoon de keel dicht geknepen..."
"Ja, anders had ie wel 112 kunnen bellen..."
"Vooropgesteld dat ze dat hebben op Aruba."
"Ja, dat zeg ik, hebben ze dat wel daar?"
"Ik ben ook wel eens onwel geworden op vakantie. Zonnesteek."
"O ja, waar dan?"
"Op Texel. Ook op 't strand..."
"Ben je nog goed weggekomen daar!"
"Ja, voor hetzelfde geld hadden ze je de Waddenzee in geschoven, haha!"
"En wie had dan hier voortaan de acquisitie moeten doen, hè. Hahaha!"
"Die gozer is er wel lekker ingeluisd door De Vries. Met al die camera's in die auto en zo..."
"Ja, dat is de doodssteek voor het carpoolen natuurlijk!"
"Hoezo dat?"
"Zo kun je toch niemand meer vertrouwen?"
"Nee, ik rijd tenminste vanavond niet met jou terug, Willem! Hahaha!"
"Ik snap trouwens niet waar die gasten de hele tijd heen reden..."
"Ja, dat vond ik ook een beetje zwak in het hele verhaal..."
"Je gaat toch niet zomaar een beetje rondjes rijden?"
"Het was wél zo'n gave Range Rover."
"Logisch, achterop de brommer was het niet gelukt!"
"Wat een triest eiland is dat trouwens zeg, dat Aruba..."
"Ja, viel mij ook op, een beetje een rotzooi."
"Vier hotels en een viezig strandje..."
"Met wat uitgedroogd kreupelhout..."
"Ik zou daar niet heen willen!"
"Bloedstollend lelijk eigenlijk!"

Bloedstollend

Natalee ontvoerd door aliens

Zaterdag 02 Februari 2008 in categorie Criminaliteit en recht

Nederland is door dolle heen over de kwestie Joran van der Sloot. Want al is de leugen nog zo snel, Peter R. de Vries achterhaalt haar wel! Hij heeft de zaak rond de verdwijning van Natalee Holloway opgelost, zegt hij. Morgenavond gaat hij in een twee uur durende uitzending de Joran-tapes onthullen, waarin de jongeman 'bekent' dat hij het meisje in zee heeft laten glijden vanuit een bootje. De kijkcijfers zullen die van Boer zoekt Vrouw waarschijnlijk overtreffen.
Inmiddels heeft Joran al telefonisch aan Pauw en Witteman doorgegeven dat hij dit verhaal compleet verzonnen heeft.
Wat staat ons nog meer te wachten? Dat Natalee door aliens is ontvoerd?

Het is een tragische soap vol leugens, intriges en verraad. Met Joran als pathologische leugenaar en wijnwerper, Peter als zelfbenoemde grootinquisiteur en engerd met de priemende kunstogen, de 'vriend' als NSB-er, vader en moeder Van der Sloot als de wanhopige ouders die wensen dat ze indertijd abortus hadden gepleegd, Natalee als vermoedelijk dode mystery-guest, moeder Holloway als typisch Amerikaanse hysterica en Aruba als vakantieparadijs waar je je leven niet zeker bent.
Ik zeg u: als Paul Verhoeven hier straks niks mee kan is de vaderlandse filmindustrie geen knip voor de neus waard! Natalee ontvoerd door aliens Lees verder...

Op verjaarsvisite!

Vrijdag 01 Februari 2008 in categorie Waargebeurde verzinsels

Gisteren liep ik over de Leidsestraatweg in Den Haag. Ik kom daar bijna nooit, dus ik was daar niet bekend.
Ik moest ineens ontzettend pissen.
Bij de ingang van een groot huis stond een soort politieagent, dus ik vroeg: "Kan ik hier even naar de wc?"
"Is dat nodig?" informeerde hij.
"Ja, héél nodig! Ontzettend nodig! En ik wil in deze omgeving natuurlijk niet wildplassen!"

Het vooruitzicht dat ik anders een overtreding zou begaan trok hem over de streep. Preventie vóór alles, tenslotte.
"Nou vooruit dan maar..."
Ik moest me legitimeren en werd grondig gefouilleerd. Dit leek me wat overdreven voor alleen het plegen van een plasje, maar ik durfde niet te protesteren. De plas ging voor de principes!
Toen hij uitgefouilleerd was sprak hij streng: "Denk erom: niet naast de pot pissen en geen remsporen!"
"Nee, agent. Ik zal erom denken, agent! En dank u wel!" Op verjaarsvisite! Lees verder...