Archief: artikelen van November 2013.

| Home |

 

De nieuwe manier van foto's maken

Maandag 25 November 2013 in categorie Beeld en Geluid

Dit is een sferische foto van de Kalfjeslaan in Amsterdam Buitenveldert. Beweeg de cursor over de foto, het kan alle kanten op.

De nieuwe manier van foto's maken Lees verder...

De Jackpot

Zondag 24 November 2013 in categorie Knipsels

Bij ons in de gemeente zijn toch zomaar enorme prijzen te winnen, zie ik wel. Belastingvrij!

Een kinderhand is gauw gevuld...

Nu weet ik weer waarom ik niet meespeel in de Staatsloterij. Het is gewoon de moeite niet.

De Jackpot

Zwerfkatten afschieten

Maandag 18 November 2013 in categorie Amsterdam Centraal, Milieu, flora, fauna

De Tweede Kamer nam een motie aan die het afschieten van zwerfkatten voortaan verbiedt. Dat is dan weer zo'n dingetje waarvan ik nooit heb geweten dat het überhaupt mócht. Het scheen toch nog in zeven provincies te gebeuren. Heel primitief en pure gemakzucht natuurlijk. Gelukkig worden ze in Amsterdam netjes gevangen en gesteriliseerd. Zover ik weet dan hoor, want mij verbaast intussen niets meer. Maar ik kan mij niet voorstellen dat het hier niet keurig netjes in regelgeving is verpakt.

Zwerfkatten afschieten Lees verder...

Amstelveen onkruidvrij

Geschreven voor Amsterdam Centraal

Vrijdag 08 November 2013 in categorie Milieu, flora, fauna

Ja beste Amsterdammers, weer even een bericht uit uw buurgemeente Amstelveen.
Een maand of wat geleden bezochten wij een bijeenkomst op het gemeentehuis voor mensen die het afgelopen jaar in Amstelveen zijn komen wonen. Hiertoe waren wij speciaal uitgenodigd door (de nu vertrekkende) burgemeester Jan van Zanen. Misschien is dit ook wel een ideetje voor de Amsterdamse stadsdelen, ter vergroting van de sociale cohesie en dat soort dingen. Maar dit terzijde.

Amstelveen onkruidvrij Lees verder...

Rij voor de Apple Store is nep

Zaterdag 02 November 2013 in categorie Technologie, Persoonlijke notities

Voor mijn verjaardag mocht ik een iPad kopen. Mócht, want zoals elke getrouwde man weet, is hiervoor de toestemming van de directie nodig. Maar die iPad lag nog niet in de winkels. Ik moest tot afgelopen vrijdag wachten op het nieuwste model: de iPad Air. In de dagen ervoor had ik intensief de berichtgeving in de media doorgevlooid hoe het zou staan met de voorraad in de winkels. Die was bij de Amsterdamse Apple Store het grootst. Ik erheen.

De winkel ging voor de gelegenheid al om acht uur open. Dat was me te vroeg. Bovendien zou de rij voor de winkel dan waarschijnlijk het langst zijn. Op de eerste verkoopdag staat er namelijk altijd een rij voor de Apple Store. Ik begrijp nu hoe dat komt. Of beter: ik begrijp nu hoe het komt dat er nog steeds een rij staat als ik om half tien nog een keertje kom aankakken.
Apple creëert die rij bewust om de hype zo lang mogelijk op straat zichtbaar te houden.

Rij voor de Apple Store is nep Lees verder...