Archief: artikelen van April 2012.

| Home |

 

Laten we de monarchie openbaar aanbesteden

Vrijdag 27 April 2012 in categorie Politiek & Maatschappij, Royalty

Nu het kabinet is gevallen, blijf ik ineens zitten met het montere gevoel dat de crisis óók meteen voorbij is. Want laten we wél wezen: de crisis kwám van rechts. Kunnen we dan nu weer gewoon doen? Gedurende deze gehele kabinetsperiode kon ik het gevoel maar niet van mij afzetten dat wij als burgers gigantisch in de maling werden genomen. En dat worden we natuurlijk ook, want wij draaien op voor de miljarden die anderen over de balk hebben gesmeten. Ik heb tenminste nog niets vernomen van enige poging om de illegale miljarden te achterhalen waarmee de Griekse rijken hun land zijn ontvlucht.
In eigen land zijn de verhalen van frauderende en/of graaiende topmanagers eveneens nog aan de orde van de dag.

Laten we de monarchie openbaar aanbesteden Lees verder...

Ik koop een villa in Griekenland

Donderdag 19 April 2012 in categorie Schandelijke taferelen, Royalty

Willem-Alexander en Maxima kochten weer eens een villa. Dit keer in Griekenland. Een aardige middelvinger-geste naar de Grieken, die net aan de bedelstaf zijn geraakt. Met het invoelend vermogen van onze kroonprins zit het wel snor, dat merkt u. Dit doet het ergste vrezen voor de toekomst. Het is dus maar goed dat hij straks alleen nog cermoniële pijpendansjes mag doen.

Ik vroeg mij af waarom ons koningshuis zo rijk moet zijn. Zo'n gekke vraag is dat niet. Bij het royaltyprogramma Blauw Bloed van de EO doen ze echter alsof die rijkdom de normaalste zaak van de wereld is. Want alle koningshuizen zijn rijk en dus hoort het zo. In de loop der eeuwen is die rijkdom geplunderd van het plebs, maar dat valt buiten het 'format' van het programma.

Toch verdient het aanbeveling om de rijkdom van vorstenhuizen eens flink af te romen. Het liefst in Europees verband. Dat heeft veel voordelen. Ten eerste helpt het ons in één klap uit de crisis en ten tweede uit de ellende. Want koningshuizen met geld geven steevast ellende. Ze raken betrokken bij Lockheedschandalen, fraudezaken, snelheidsovertredingen, ski-ongelukken, buitenechtelijke escapades of het doodschieten van beschermde diersoorten.

Ik koop een villa in Griekenland Lees verder...

De vuiltolerantiegrens in Nieuw-West

Geschreven voor Amsterdam Centraal

Vrijdag 13 April 2012 in categorie Amsterdam Centraal

Stadsdeel Nieuw-West gaat de straatvervuiling voortaan 'op zicht' controleren. Dat is goedkoper. Niet meer zoals tot dusver volgens een strak schema schoonmaken, nee, gewoon kijken of het er nog een beetje mee door kan. Waarschijnlijk zoals wij stiekem thuis ook allemaal doen, maar dat vertellen we natuurlijk nooit zo openlijk als het stadsdeel doet.
U ziet de bui al hangen: dat wordt een zootje straks. Daar komt volop discussie over: wat is vuil en wat is niet vuil?

De vuiltolerantiegrens in Nieuw-West Lees verder...

Inzicht in zorgkosten is wassen neus

Woensdag 11 April 2012 in categorie Lijf en ledematen

Ik wilde wel eens wat inzicht in mijn zorgkosten. Immers, wij moeten een steeds groter portie daarvan zelf betalen.
De zorgkosten rijzen de pan uit. Daarom bestaat het systeem van het eigen risico. Dit zal de zorgeloze zorgverzekerde wel eens even leren op de kleintjes te letten. Opdat men niet voor ieder wissewasje naar de doktor loopt. Opdat men inzicht krijgt in de kosten van de eigen zorg en medicijnen.
Althans, dat is het verhaal dat men voortdurend ophangt. De praktijk is anders, merk ik nu.

Inzicht in zorgkosten is wassen neus Lees verder...

Het oproer kraait

Donderdag 05 April 2012 in categorie Waargebeurde verzinsels

Kijk, als ik adviseur van het kabinet was, zou ik zeggen: zet het leger in! Als we dat nog ergens hebben tenminste... Het gaat namelijk van kwaad tot erger. Er is in dit land geen enkel respect meer voor de regering. Steeds meer lokale overheden rebelleren openlijk tegen de ministers. Dat moet afgelopen zijn! Zo kun je geen land besturen. Dit land valt ten prooi aan anarchie!

Neem die burgemeester van Giessenlanden. Dat mens (natuurlijk weer PvdA), weigert een Afghaan uit te zetten. Omdat z'n vrouw ziek is. Minister Leers, toegegeven, een slapjanus, maar toch: een minister, minister Leers dus, roept die burgemeester op het matje. Mevrouw neemt het voor kennisgeving aan, declareert haar reiskosten en gaat doodleuk op de ingeslagen weg voort!

Het oproer kraait Lees verder...