Archief: artikelen van November 2014.

| Home |

 

Ziggo mist scoringskans

Vrijdag 28 November 2014 in categorie Schandelijke taferelen

DVD-cassette De Avonturen van De Jong.Ziggo wilde mij laten weten dat ik heel veel kansen laat liggen om allerlei mooie films en series uit hun kabeltje te tappen. Deze leemte wilde de kabelboer wel voor mij opvullen. Uiteraard tegen wat extra betaling, maar goed, de mensen bij Ziggo moeten ook ergens van leven. Ik kan enig begrip opbrengen voor hun pogingen om mijn nogal beperkte blik op het televisielandschap te verruimen. Maar de manier waarop ze dat deden stond mij totaal niet aan.

Ziggo stuurde mij een DVD-cassette getiteld: 'De avonturen van De Jong'. Ik vond het al gek dat het dan maar één enkele DVD was. Omdat zelfs iemand als Crocodile Dundee qua avonturen niet bij mij in de schaduw kan staan, had ik toch minstens een DVD-bóx verwacht!

Maar vooruit, één DVD-cassette dus. Er zat bovendien géén DVD in, want DVD's waren ouderwets en dus niet meer nodig, aldus Ziggo.

Haha, op het verkeerde been gezet! Dat was nog eens een leuke stunt van Ziggo! Al je abonnees een dvd-cassette sturen die dan leeg is! Wat zullen die inhalige gratis-geilers op hun neus kijken zeg! Vooral die De Jong natuurlijk, met z'n lullige avontuurtjes. Zijn vrouw zal hem nu wel wantrouwend aankijken: hoezo Avonturen van De Jong? Waar? Met wie?

Ziggo mist scoringskans Lees verder...

Een fotografisch geheugen

Geschreven voor Amsterdam Centraal

Donderdag 27 November 2014 in categorie Amsterdam Centraal

Iedereen kent de grote gele borden langs de weg die ons informeren over allerlei ongemak dat daar gaat plaatsvinden: afsluitingen, werkzaamheden, omleidingen, beperkingen en wijzigingen.
Ze hebben gemeen dat ze dikwijls meer verwarring stichten dan duidelijkheid.
'Verkeerssituatie gewijzigd' staat er soms jarenlang.
Maar hoe dan? Of: alweer?

'Pas op! Nieuw wegdek. Langere remweg!' Dat is er zo eentje waar je als automobilist eigenlijk helemaal niets mee kunt. Moet je één seconde eerder gaan remmen? Het bord blijft meestal staan totdat de eerste gaten en kuilen alweer in het wegdek zitten.

Het ingewikkeldst zijn de borden die afsluitingen, werkzaamheden en omleidingen aankondigen.
Een fictief voorbeeld: 'Sint Jorissingel afgesloten van 1/8 t/m 12/9 op ma t/m vr tussen 9 en 17 uur. Winkels bereikbaar.'

Wanneer je niet bekend bent in de buurt vraag je je direct af: ligt die Sint Jorissingel op mijn route en ga ik daar problemen mee krijgen?

Een fotografisch geheugen Lees verder...

Een kleinzielig volkje

Woensdag 19 November 2014 in categorie Het vaderlandsch cultuurgoed

Eigenlijk ben ik helemaal klaar met de discussie rond Zwarte Piet, maar een weblog is nu eenmaal ook een kroniek van maatschappelijke gebeurtenissen. Ik schrijf dit dus vooral om me later nog eens te kunnen verbazen.

Na het 'verheffende' schouwspel in Gouda rond de intocht van de Sint (90 arrestaties), viel het ergste te vrezen voor Amsterdam. Maar dat viel mee gelukkig. Het bleef hier een kinderfeest. Niettemin slaat de onfrisse walm van racisme je vanuit de sociale media nog voortdurend tegemoet.

Een kleinzielig volkje Lees verder...

Pakjesavond slecht voor milieu

Geschreven voor Amsterdam Centraal

Zondag 09 November 2014 in categorie Amsterdam Centraal

Cadeaumaand december nadert en ik werd er door de familie al op gewezen dat we weer lootjes moesten gaan trekken. 'Zodat wij Bol.com weer helemaal leeg kunnen trekken', merkte mijn neef op. En inderdaad, steeds meer mensen kopen steeds meer spullen online. Hiermee doen niet alleen de webwinkels goede zaken, maar ook de pakketdiensten. Ik draag er zelf enthousiast aan bij, want webwinkels hebben vaak een breder assortiment dan gewone winkels.

Deze ontwikkeling lijkt me echter slecht voor het milieu, dat is de schaduwkant. Het is in elk geval géén bijdrage aan de reductie van de CO2 uitstoot die Amsterdam nastreeft. Anderzijds levert het natuurlijk ook weer werkgelegenheid op, al is het een wat miezerig soort werkgelegenheid. De bezorgers rijden in veel gevallen als ZZP'ers, krijgen slecht betaald en maken lange dagen. Eén pakketbezorger bezorgt per dag toch al gauw 150 pakketten op zo'n 120 adressen.
De markt voor pakketbezorging breidt zich uit, reden voor PostNL om er verder in te investeren. Straks kunnen pakketten ook 's morgens vroeg en 's avonds laat worden aangeboden. Dit alles ter compensatie van de instortende markt voor gewone post.

Pakjesavond slecht voor milieu Lees verder...

Jippie-a-jee!

Woensdag 05 November 2014 in categorie Persoonlijke notities

Muziek speelt in een babyleven vanaf het begin een prominente rol. Of hij dat nu wil of niet. Zo is er veel speelgoed voor baby's waar muziek in zit. Liefst zo pingelend mogelijk, want men neemt voetstoots aan dat baby's klokkenspel- en harpgeluiden het meest waarderen. Geen drums, stuwende baslijnen, scheurende gitaarsolo's of lekker veel distortion. Jammer. Toch een gemiste kans volgens mij: het is zo goed voor de hechting tussen vader en zoon.

Vroeger zouden de mierzoete klanken in babyspeelgoed mij het craquelé in het tandglazuur hebben doen springen, maar tegenwoordig vind ik het allemaal prachtig. Dat schijnt door de oxytocine te komen. Dit hormoon geldt als de ultieme weekmaker, ook bij mannen.
Moeiteloos zing, fluit of neurie ik inmiddels de drie kwartier durende playlist van de Tiny Love mobile boven de box mee. Elke dag weer.

Jippie-a-jee! Lees verder...