Archief: artikelen van Oktober 2006.

| Home |

 

Ruzie met de baas

Dinsdag 31 Oktober 2006 in categorie Beeld en Geluid

Soms kunnen arbeidsverhoudingen danig verstoord raken.
Je kunt de vakbond erbij slepen, maar zélf je punt maken is vaak sneller.
In dit geval is voor de laatste oplossing gekozen...

Ruzie met de baas

Opsporing verzocht

Maandag 30 Oktober 2006 in categorie Criminaliteit en recht

Het programma Opsporing Verzocht moet ik altijd even zien. Vooral om te controleren of mijn foto niet per abuis wordt gebruikt voor het oplossen van een pinpasfraude. Dat kan een mens tegenwoordig zomaar overkomen. Het is tenslotte al eerder gebeurd dat een argeloze pinner ineens z'n kop nationwide op de kijkbuis zag en door die Sissing aan de schandpaal werd genageld als een vuige oudevrouwtjestasjesrover.
"Sorry, verkeerde foto", is het dan een week later tussen neus en lippen door.
Dus ik kijk voor zelfbescherming, niet voor de sensatie. Dat u dat niet denkt.

Opsporing verzocht Lees verder...

Spelen met de stemwijzer

Zondag 29 Oktober 2006 in categorie Politiek & Maatschappij

Er is al veel over gezegd en geschreven, maar toch nog even over die Stemwijzer. Hij is bedoeld om je te helpen bij je keuze voor een partij. Ik heb mij voorgedaan als een complete politieke onbenul en overal ingevuld: weet niet. Dat vond de Stemwijzer niet serieus genoeg en weigerde een advies te geven. Slap hoor. Geen enkel gevoel voor humor ook. Het minste dat ik in zo'n geval verwacht is een knopje in de trant van Google: 'Ik doe een gok'.

Vervolgens heb ik mij voorgedaan als een uitermate volgzame kiezer, dan wel een kiezer met een extreem gevarieerde mening. Ik was het met alle stellingen gewoon eens. Dit vond de Stemwijzer eveneens niet serieus genoeg om een advies aan te verbinden. Het rare was dat ik maar tegen één enkele stelling hoefde te zijn om daarna wél serieus genomen te worden. Ik belandde direct in de ultrarechtse hoek van Geert Wilders. Zijn die stellingen dan niet te suggestief?

Het kan natuurlijk allemaal veel simpeler met zo'n stemwijzer. Gewoon de methode van eliminatie toepassen. Dat gaat aldus.

Spelen met de stemwijzer Lees verder...

Wie heeft de grootste?

Vrijdag 27 Oktober 2006 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Rotterdam kiest de grootste Rotterdammer. Over een jaar, in de Week van de Geschiedenis van 2007, wordt de winnaar bekendgemaakt. Vooralsnog gaat bokslegende Bep van Klaveren aan de leiding. Die voorsprong heeft hij te danken aan de georganiseerde steun van de klup van kansarme kantoorknuppeltjes (KKK). Vanuit het hart stemmen op de grootste kale nicht allertijden werd kennelijk wat ál te opzichtig.

Wie heeft de grootste? Lees verder...

Mark Rutte

Donderdag 26 Oktober 2006 in categorie Politieke Portretten

Met de verkiezingen in het verschiet schildert Verbal Jam weer een paar dubieuze portretten van politici. Vandaag: Mark Rutte (VVD).

Mark Rutte is een typisch voorbeeld van een compensatiepoliticus. Dat is een man die naar de top wil om jeugdleed te compenseren. Wat dit leed was bij Mark Rutte laat zich raden. Je hoeft geen rijmwoordenboek erop na te slaan om te bedenken waarmee hij zijn hele schooltijd is gepest. Maar nu geeft hij elke treiterende klasgenoot het nakijken door lijsttrekker van de VVD te zijn.

Mark Rutte Lees verder...

Mark Rutte

Donderdag 26 Oktober 2006 in categorie Politiek & Maatschappij

Met de verkiezingen in het verschiet schildert Verbal Jam weer een paar dubieuze portretten van politici.
Vandaag: Mark Rutte (VVD).

Mark Rutte voor de cameraMark Rutte is een typisch voorbeeld van een compensatiepoliticus. Dat is een man die naar de top wil om jeugdleed te compenseren. Wat dit leed was bij Mark Rutte laat zich raden. Je hoeft geen rijmwoordenboek erop na te slaan om te bedenken waarmee hij zijn hele schooltijd is gepest. Maar nu geeft hij elke treiterende klasgenoot het nakijken door lijsttrekker van de VVD te zijn.

Mark heeft in het kader van de verkiezingscampagne een videolog opgezet.
Op zijn website 'Beschuitje met Mark' richt hij elke morgen overdreven uitgeslapen het woord tot de kiezer. Dat duidt op minstens drie keer de dagelijkse dosis Senseo na het douchen. Ieder filmpje begint steevast met de montere begroeting: "Goeiemorgen bezoekers!"

Mark Rutte Lees verder...

een scheve tong

Woensdag 25 Oktober 2006 in categorie Beeld en Geluid

<%FlashMP3(http://www.xs4all.nl/~arnoud1/audio/RADIOLOG20061025.MP3|0|0|50|FFFFFF|dewplayer-vol|linkcnt=KEYWORD)%>

Inhoud: Het Radiolog van woensdag 25 oktober 2006 - Een Scheve Tong.
Verder: over Marketingfacts.nl versus Geenstijl.nl.

Aflevering van Het Radiolog op Radio 6 in het cultureel radioprogramma De Avonden van de VPRO. een scheve tong

kulstudie

Woensdag 25 Oktober 2006 in categorie Observaties & Kritische beschouwingen

De Katholieke Universiteit Leuven zal in Nederland weinig aanzien verwerven met studies als deze:Ze hadden in Leuven moeten leren van de kwestie die wij indertijd in Nederland hadden over de naamgeving van de Tilburgse universiteit: Katholieke Universiteit Tilburg.

Een serieuzer praatje over de betreffende studie vindt u bij Argus Blogt. kulstudie

een scheve tong

Woensdag 25 Oktober 2006 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Vanmorgen zat ik ineens na te denken over mijn accent. Gek, want vandaag heb ik nog niet eens zoveel gezegd, dus waar ik dát nou weer vandaan haal weet ik niet. Iedereen kan meteen horen dat ik uit Amsterdam kom en dat zit mij soms een beetje dwars. Ik schaam mij niet, maar Amsterdams wordt toch lichtelijk ordinair gevonden. Ik zou liever Algemeen Beschaafd Nederlands spreken. Dan heb je in het maatschappelijk verkeer toch een streepje voor. Je wordt onmiddellijk hoger aangeslagen en je ontplooiingskansen zijn aanmerkelijk groter. Met een beetje extra inspanning kan je dan toch al gauw minister van Buitenlandse Zaken worden.
Wie écht wat wil betekenen in de maatschappij moet accentloos Nederlands spreken. een scheve tong Lees verder...

de gratis knuffel

Dinsdag 24 Oktober 2006 in categorie Beeld en Geluid

Ik ben nu al meerdere filmpjes op internet tegengekomen waarin mensen door de openbare ruimte drentelen met een bord waarop staat: 'Free Hugs!' De bedoeling is dat voorbijgangers zich eventjes gratis laten knuffelen door de persoon met het bord. Van New York tot Tel Aviv (via Tokio) loopt men te leuren met Free Hugs. Ik vermoed dat deze mensen een chronisch aandachtstekort hebben. Nooit liefde krijgen. Er is dus een gat in de markt voor de knuffelbeer met een 'Free Hugs'-tekst op zijn guitige T-shirtje geborduurd. de gratis knuffel Lees verder...

Riskante investering

Dinsdag 24 Oktober 2006 in categorie Beeld en Geluid

ING-directeur Cees Maas mocht vorige week bij Pauw & Witteman het grote nieuws vertellen dat zijn bedrijf het Formule 1 raceteam van Renault gaat sponsoren. Dat kost tientallen miljoenen euro's per jaar.

Ik heb daar nog wat nader onderzoek naar gedaan en het lijkt me géén verstandige investering. Die jongens van Renault zijn namelijk nogal snel afgeleid. Maar misschien was het Cees Maas dáár nu juist om te doen...

Riskante investering Lees verder...

Geen Van Gogh herdenking graag!

Maandag 23 Oktober 2006 in categorie Amsterdam Centraal

Binnenkort is het twee jaar geleden dat Theo van Gogh werd vermoord. Gaan we dit weer in het openbaar herdenken? Ik hoop van niet. Vorig jaar is niet gebleken dat men erin slaagt daar een waardige gebeurtenis van te maken. Wie die 'men' precies zijn weet ik eigenlijk niet. Was dat de politiek? De vrienden? De familie? De collega's? In elk geval herinner ik mij een hoop gedoe over wie wél en wie niet welkom was.
Nee, laat maar zitten wat mij betreft. Het leidt alleen maar tot onnodige onrust en ondoordachte uitspraken.

Wat hebben we de afgelopen twee jaar al niet aan tamelijk onfrisse commotie zien passeren? Er moest een standbeeld komen, maar er was gedoe over de plek. Toen het standbeeld eenmaal was vervaardigd, was het weer niet goed of stónd het weer niet goed.
Daarnaast voltrokken zich schandaaltjes over het weigeren van een handdruk aan Verdonk, het verplicht spreken van Nederlands in de openbare ruimte, het dragen van hoofddoeken of ander camouflagetextiel, het al dan niet uitgenodigd zijn van Verdonk op de Dam, alwéér Verdonk die zich nooit meer in 'het Amsterdamse' heeft laten zien, verplichte inburgering, suikerfeest op tweede pinksterdag, integratie dit en dat en ga zo maar door. En telkens wond Nederland zich opnieuw op over al die onzin. Die Bouyeri wordt bedankt!

Geen Van Gogh herdenking graag! Lees verder...

jarig

Vrijdag 20 Oktober 2006 in categorie Voor de Notulen & Ter Kennisname

Ik werd vanmorgen wakker doordat mijn vrouw keihard 'lang zallie leven' in mijn oor begon te zingen. Dat is toch behoorlijk confronterend op de vroege morgen: alweer een jaar ouder! Gelukkig is het telkens maar met één jaar tegelijk. Maar u begrijpt, ik moet dit eventjes verwerken, tot mijzelf komen en het onvermijdelijke accepteren.
Voor de rest verloopt de dag gelukkig normaal. De loodgieter komt wat sanitair vernieuwen en zal mijn aandacht afleiden van het voortschrijden der jaren. Ik ben geloof ik wél de enige in Nederland die een nieuwe wc-pot voor z'n verjaardag heeft gekregen. Da's dan wel weer origineel...
jarig

Stelen op je dooie gemak

Donderdag 19 Oktober 2006 in categorie Criminaliteit en recht

Hé, dat is interessant, even lezen: aankomend psychiater Arne Popma heeft uitgevogeld dat stelende jongetjes tussen de twaalf en veertien jaar minder last van stress hebben dan leeftijdsgenootjes zónder criminele neigingen.

Hoe moet ik dit begrijpen? Dat je van stelen rustig wordt of dat mannelijke diefjes van nature minder opgefokt zijn? Waarschijnlijk is 't het laatste. Je hebt nu eenmaal een aangeboren kalmte nodig om in de supermarkt doodgemoedereerd je zakken vol te kunnen proppen en fluitend de zaak te verlaten.
Jammer eigenlijk. Dat 't niet andersom is, bedoel ik. Het had me nu zo relaxt geleken om in tijden van spanning eens lekker therapeutisch proletarisch te gaan winkelen. Maar ja, ik ben sowieso geen veertien meer. Die dingen worden nou nooit eens onderzocht voor ons oudere jongeren.

Stelen op je dooie gemak Lees verder...

de overlevingskansen van de canon

Woensdag 18 Oktober 2006 in categorie Beeld en Geluid

<%FlashMP3(http://www.xs4all.nl/~arnoud1/audio/RADIOLOG20061018.MP3|0|0|50|FFFFFF|dewplayer-vol|linkcnt=KEYWORD)%>

Inhoud: Het Radiolog van woensdag 18 oktober 2006 - De overlevingskansen van de canon.
Verder: samenwerking Sargasso met VPRO's Tegenlicht.

Aflevering van Het Radiolog op Radio 6 in het cultureel radioprogramma De Avonden van de VPRO. de overlevingskansen van de canon

de overlevingskansen van de canon

Woensdag 18 Oktober 2006 in categorie Het vaderlandsch cultuurgoed

Ik zal niet de enige zijn die vreselijk is geschrokken bij het verschijnen van de canon. Vooral omdat ik helemaal niet wist wat een canon was! Ja, de uil zat in de olmen en zo! Kom mee naar buiten allemaal. Dát werk. Of hooguit een bedrag dat je elk jaar aan erfpacht ophoest als je een eigen huis hebt. En nog iets katholieks, maar daar had ik als onverbeterlijke ongelovige natuurlijk geen boodschap aan.

Tot dusver tamelijk onschuldig, zo'n canon. Maar nu blijkt die canon ineens óók een richtsnoer te zijn voor wat wij allemaal over het Nederlandse verleden horen te weten. En dat is nogal wat! Er zitten vijftig thema's in waarmee we alvast aan de slag kunnen. Gelukkig hoor ik tot de bevoorrechte groep Nederlanders die in een grijs verleden dusdanig goed geschiedenisonderwijs heeft gehad, dat elk thema wel een lichtje doet branden.
Hoe anders zal dat zijn bij het hedendaagse jonge volkje en de zogeheten 'nieuwe Nederlander'! Die weten blijkbaar van toeten noch blazen, want anders was die hele canon natuurlijk niet nodig geweest. de overlevingskansen van de canon Lees verder...

ochtendgymnastiek

Dinsdag 17 Oktober 2006 in categorie Beeld en Geluid

En dan is het nu tijd voor uw ochtendgymnastiek:
NB: lezers van de Email Editie kunnen deze video alleen bekijken via de site. ochtendgymnastiek

Aan de haal met uw video

Maandag 16 Oktober 2006 in categorie Schandelijke taferelen

Google kocht YouTube. Vorige week was het zelfs voor het NOS-journaal groot nieuws dat de populaire videodienst werd overgenomen door 's werelds grootste internetspeurneus. Google had eerder zelf al de videodienst Google Video opgezet, maar toch had men er grif 1,65 miljard dollar voor over om de concurrent in handen te krijgen.
Miljoenen mensen maken gebruik van gratis videodiensten om hun zelfgemaakte of zelfgejatte filmpjes online te zetten. Dat is leuk, dat is handig, maar is het ook in alle gevallen verstandig?

Zolang het een filmpje betreft waarop uw kat ligt te jongen of uw bloedeigen peuter z'n eerste drukje op het potje doet is er weinig aan de hand. Maar stel nu eens dat u bij toeval een gebeurtenis van internationale betekenis filmt? Een vliegtuig dat de Twin Towers binnen vliegt? Een bomaanslag in de Londense Metro? Een tsunami? Daar kunt u in deze hitsige mediawereld grof geld mee verdienen als u het handig speelt.

Aan de haal met uw video Lees verder...

lekker lezen met google

Zondag 15 Oktober 2006 in categorie Technologie

Weblogs kunt u niet alleen lezen door de site te bezoeken, maar ook door een RSS-lezer te gebruiken. De techies onder u vertel ik hiermee niets nieuws. Wanneer ik u daarentegen wél iets nieuws vertel, hoeft u daar geen dom gevoel aan over te houden. U bent gewoon iemand die andere prioriteiten stelt in het leven.

Laat ik u in dat geval op mijn eigen onbeholpen manier eventjes bijpraten over RSS.
Bijna elk weblog stuurt als een zendertje z'n ook inhoud de wereld in via een 'feed', hetgeen wij het best kunnen vertalen met 'toevoer'. Wanneer u zich abonneert op de 'feed' van het betreffende weblog, kunt u de inhoud oppikken met een zogeheten feed-reader. Het is alleen een kwestie van het linkje invoeren dat de meeste sites aangeven onder het logo XML, RSS of Atom. Die afkortingen zijn verschillende smaken van ongeveer hetzelfde. Klinkt ingewikkeld, maar het is een makkie. En handig.
Eenmalig zet u alle abonnementen op uw favoriete weblogs in de feed-reader en hij trekt vanzelf alle inhoud naarbinnen. Eén keer doen en u weet het. lekker lezen met google Lees verder...

Maasmeisje

Vrijdag 13 Oktober 2006 in categorie Criminaliteit en recht, Persoonlijke notities

Vanmorgen onder de douche dacht ik (want daar denk je dat soort dingen soms): wat mag ik toch van geluk spreken dat mijn vader niet van het type was dat zijn kind om zeep helpt en de afzonderlijke onderdelen in sporttassen het ruime sop laat kiezen in de Maashaven. Sommige kinderen zijn helaas gedwongen te leven en te sterven in een totaal andere wereld. Een wereld waar wij geen weet van hebben. Een wereld waar wij ook geen weet van willen hebben, getuige de oplettendheid van de onderwijs- en hulpverleningsinstanties.

Maasmeisje Lees verder...

mulisch tast weer mis

Donderdag 12 Oktober 2006 in categorie Lezen

Harry Mulisch noemt de Nobelprijsverkiezing 'politiek'. Tja, als je dat dan wéét! Dit wordt zo langzaamaan gênant!
Harry Mulisch moet gewoon wat doortastender zijn als hij zo per se die prijs wil hebben. Hij moet de Armeense genocide nadrukkelijk aan de kaak stellen, daar een boek over schrijven, het in het Turks laten vertalen en dan in Ankara een signeersessie houden. Hij zal dan gearresteerd, gemarteld en opgesloten worden. Met alleen dat softe gedoe als het ontdekken van de hemel kom je er nu eenmaal niet. mulisch tast weer mis

Briesen met Wim de Bie

Donderdag 12 Oktober 2006 in categorie Lezen, Kunst en Cultuur, Media

Wim de Bie meldt op zijn Bieslog dat het programma 'Boeken' van Wim Brands aanstaande zondag het veld moet ruimen voor de warming up van de Amsterdamse Marathon. De Bie houdt zich in, maar God hoort hem briesen. Ik ga hem bijvallen.

Boekenprogramma's zijn zeldzaam. Presentator Wim Brands is zeldzaam, want hij is sinds Adriaan van Dis de enige die een dergelijk programma tot een interessante en rustige belevenis maakt. Geen quasi intellectueel en pretentieus Zeemangeneuzel, nee, gewoon prettig om naar te kijken en te luisteren. Echt iets voor de zondag.

Briesen met Wim de Bie Lees verder...

Gonny van Oudenallen

Donderdag 12 Oktober 2006 in categorie Politieke Portretten

Met de verkiezingen in het verschiet schildert Verbal Jam weer een paar dubieuze portretten van politici. Vandaag: Gonny van Oudenallen (GvO).

Ik neem nog even de kans waar om Gonny van Oudenallen te portretteren, want na de verkiezingen kan het niet meer. Ik hoef het niet te hebben over al haar frauduleuze en opportunistische manoeuvres, want die zijn genoegzaam bekend. Eveneens is het zinloos om haar treurigstemmende onnozelheid breed uit te meten, want dat heeft zij zelf al gedaan.
Nou, dan ben ik wel klaar met Gonny geloof ik. Met Gonny komt het nooit meer goed.

Gonny van Oudenallen Lees verder...

uitstervende uitgevers

Woensdag 11 Oktober 2006 in categorie Beeld en Geluid

<%FlashMP3(http://www.xs4all.nl/~arnoud1/audio/RADIOLOG20061011.MP3|0|0|50|FFFFFF|dewplayer-vol|linkcnt=KEYWORD)%>

Inhoud: Het Radiolog van woensdag 11 oktober 2006 - Uitstervende uitgevers. Verder: over publiceren via internet. En ook: vijf jaar Verbal Jam.

Aflevering van Het Radiolog op Radio 6 in het cultureel radioprogramma De Avonden van de VPRO. uitstervende uitgevers

Uitstervende uitgevers

Woensdag 11 Oktober 2006 in categorie Lezen, Kunst en Cultuur

Al mijn halve leven probeer ik die vuistdikke psychologische roman over een depressieve melkrijder in Drente te verkopen aan een uitgever. Vergeefs natuurlijk. Het merendeel der uitgevers selecteert tegenwoordig zijn auteurs op de kenmerken jong, sexy, vrouw, bij voorkeur blond of nymfomaan en met verkoopbevorderende borsten. Samengevat: een schrijver moet Playboy-fähig zijn, zoals Heleen van Royen.
De enige uitzondering op deze moderne trend is volgens mij Van Oorschot. Die geeft voornamelijk dode schrijvers uit. Behalve Voskuil, maar bij nader inzien is je leven slijten op het Meertens Instituut eigenlijk hetzelfde als dood zijn.

Uitstervende uitgevers Lees verder...

Getergd tot het uiterste

Woensdag 11 Oktober 2006 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Winkelwagen in de wijkSommige mensen denken dat ze slim zijn.
Niet ik. Ik ken mijn plaats.
Maar anderen overschatten zichzelf qua slimheid.
Zoals de uitvinder van de anti-diefstalblokkering voor winkelwagens.
U weet wel, die automatische rem op het linkervoorwiel van zo'n karretje. Hij slaat aan op het moment dat je te ver de wijk in gaat naar de zin van de supermarkt.
Sinds gisteren weet ik dat degene die dit heeft bedacht gewoon dom is.

Getergd tot het uiterste Lees verder...

getergd tot het uiterste

Woensdag 11 Oktober 2006 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Sommige mensen denken dat ze slim zijn. Niet ik. Ik ken mijn plaats. Maar anderen overschatten zichzelf qua slimheid. Zoals de uitvinder van de anti-diefstalblokkering voor winkelwagens. U weet wel, die automatische rem op het linkervoorwiel van zo'n karretje. Hij slaat aan op het moment dat je te ver de wijk in gaat naar de zin van de supermarkt. Sinds gisteren weet ik dat degene die dit heeft bedacht gewoon dom is.

Ik loop met mijn afgeladen boodschappenwagen naar mijn auto.
Na een rondje supermarkt is een mens niet op z'n best, humeursgewijs, dat weet een kind. Dan verdraag ik geen gesar door een boodschappenkar. Maar dan blokkeert het wiel. Mijn auto staat namelijk een stukje verder weg dan anders, want het is overal druk. De kar heeft daar geen boodschap aan en weigert verder te gaan. De zware pakken melk, frisdrank en vla staren mij onthutst aan: wat nu? Ik sleur de weerspannige winkelwagen geërgerd over de laatste meters asfalt. getergd tot het uiterste Lees verder...

Vijf jaar Verbal Jam

Dinsdag 10 Oktober 2006 in categorie Voor de Notulen & Ter Kennisname

Verbal Jam 5 jaar. Tekening: Menno Kooistra

[Klik voor vergroting]

Vandaag mag ik mijzelf op borst en schouder kloppen. Misschien steek mijzelf als bonus wel een enkele veer in de traditioneel daarvoor bestemde lichaamsopening. Het liefst had ik daar nog een fiks boeket aan toegevoegd, voorzien van wat Chrysal om de dag door te komen. Maar dat loopt wat moeilijk.

De reden voor deze uitzinnigheid is dat Verbal Jam vandaag het eerste lustrum viert. In vijf jaar verschenen hier 1660 artikelen (de 'aanhangende' weblogs als OpSpraak, Gozertje en Jordaan niet meegeteld). Niet zomaar wat kattenbelletjes, her en der overgeschreven van het internet. Niet een paar achteloos neergeworpen dagelijkse linkjes. Nee, bijna allemaal omstandig zelf opgeschreven proza. Het moeten inmiddels miljoenen woorden zijn, stuk voor stuk zorgvuldig afgewogen.

Vijf jaar Verbal Jam Lees verder...

Belgen zonder ballen

Maandag 09 Oktober 2006 in categorie Observaties & Kritische beschouwingen

Deze hilarische video circuleert op internet als een Hollandse tv-show. Maar helaas, hij is van de Belgen. Hadden wij maar dergelijke kwalitatief hoogstaande programma's!
Bij de geïnterviewde zijn door een chirurg per abuis twee vitale organen verwijderd...

NB: lezers van de Email Editie kunnen deze video alleen bekijken via de site.

Belgen zonder ballen

Hersens in de magnetron

Maandag 09 Oktober 2006 in categorie Amsterdam Centraal

Als ik eens een momentje gelegenheid heb, ga ik een vereniging oprichten. De Vereniging tot Behoud van het Gezond Verstand (VBGV). Want dat lijkt hard nodig in dit land, ondanks het toenemend aantal doctorandussen, doctors, ingenieurs en andere wijsneuzen. Het gezond verstand wordt steeds zeldzamer. De afgelopen week waren hieromtrent weer verontrustende berichten.
Het eerste bericht ging over een UMTS-antenne die was geplaatst op het dak van de Troelstraschool in Geuzenveld-Slotermeer. Op een verhitte bijeenkomst eisten ouders dat de antenne zou worden weggehaald. Dat lijkt inmiddels te gaan gebeuren. Niettemin wijst VVD-kamerlid Charlie Aptroot op z'n voorhoofd en vindt hij het onzin dat het ding worden weggehaald.
Wie is Charlie Aptroot en waar bemoeit hij zich mee, vraagt u zich af? Hij is voorzitter van de vaste kamercommissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Hij weet dus alles van het grillen van kinderhersentjes.

Hersens in de magnetron Lees verder...

Wouter Bos

Vrijdag 06 Oktober 2006 in categorie Politieke Portretten

Met de verkiezingen in het verschiet schildert Verbal Jam weer een paar dubieuze portretten van politici. Vandaag: Wouter Bos (PvdA).

Zag u dat? Het was in een flits op het journaal te zien, maar het was zo typisch Wouter Bos! Bij de ingang van het PvdA-congres stond een dame met een gi-gan-ti-sche bos rode rozen. Wouter Bos liep er bij binnenkomst glunderend met uitgestrekte handen op af.
'Een hele bos voor Bos! Die is voor mij!', zag je hem denken.
Maar dát bleek een misrekening. Hij moest -net als ieder ander- genoegen nemen met welgeteld één roosje. Het tafereel deed mij denken aan de kabinetsformatie van 2003. Met uitgestrekte armen liep Bos af op een coalitie met Balkenende, maar hij werd uiteindelijk weggestuurd richting oppositiebanken, slechts met één verlept roosje in de verbitterde vuist geklemd. Dezelfde misrekening, maar dan in 't groot.

Wouter Bos Lees verder...

genocide en hypocrisie

Donderdag 05 Oktober 2006 in categorie Observaties & Kritische beschouwingen

In het jaar 1969 onthulde psycholoog en Indië-veteraan Joop Hueting in het Vara-actualiteitenprogramma Achter het Nieuws hoe beestachtig het Nederlandse leger tekeer was gegaan vóór en tijdens de politionele acties (1947-1949) in het voormalig Nederlands-Indië. Hij maakte melding van martelingen, massamoorden in kampongs en het executeren van tegenstanders die op patrouille krijgsgevangenen werden gemaakt. Hueting was erbij en had er soms zelf aan deelgenomen.
Later officieel onderzoek, vastgelegd in de zogeheten Excessennota, maakte nog melding van het in brand steken van verdachten, verkrachting van vrouwen en kinderen en zware mishandeling. genocide en hypocrisie Lees verder...

nederlandse vechtsporten

Woensdag 04 Oktober 2006 in categorie Beeld en Geluid

<%FlashMP3(http://www.xs4all.nl/~arnoud1/audio/RADIOLOG20061004.MP3|0|0|50|FFFFFF|dewplayer-vol|linkcnt=KEYWORD)%>

Inhoud: Het Radiolog van woensdag 4 oktober 2006 - Nederlandse vechtsporten. Verder over: weblog Amsterdam Centraal.

Aflevering van Het Radiolog op Radio 6 in het cultureel radioprogramma De Avonden van de VPRO. nederlandse vechtsporten

nederlandse vechtsporten

Woensdag 04 Oktober 2006 in categorie Het vaderlandsch cultuurgoed

In een bekend psychologisch tijdschrift stond vorige maand een leerzaam artikeltje over Shin-Do. Daarin kun je cursussen volgen. Shin Do betekent 'leer van de energievelden' en het baseert zich op de principes van oosterse vechtsporten. Iedereen heeft z'n eigen energieveld en als je dat maar goed benut, sta je sterker ten opzichte van een tegenstander.
Met die innerlijk kracht, ki genaamd, heb je overwicht op je omgeving. Op een druk perron ga je bijvoorbeeld gewoon 'in ki staan' zoals dat heet, en iedereen gaat vanzelf voor je opzij.
Dát lijkt mij wel wat! nederlandse vechtsporten Lees verder...

Femke Halsema

Dinsdag 03 Oktober 2006 in categorie Politieke Portretten

Met de verkiezingen in het verschiet schildert Verbal Jam weer een paar dubieuze portretten van politici. Vandaag: Femke Halsema (GroenLinks).

Het grootste obstakel op de weg naar ruime zetelwinst voor Femke Halsema is de manier waarop zij praat. De zachte, ietwat hese stem had sexy kunnen zijn, ware het niet dat haar woorden altijd in de belerende vorm over de lippen komen. Zij is de juf die zonder door de knieën te zakken de kamerkleuters en het kleine volkje daarbuiten met een zeker dédain toespreekt. Zij weet het moreel gelijk aan haar kant, zij is vermanend en terechtwijzend. Femke is de personificatie van het woord 'foei'.

Femke Halsema Lees verder...

Gretta en Georgina

Maandag 02 Oktober 2006 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Zouden er, behalve Jort Kelder, nou écht mensen in Nederland zijn die Georgina Verbaan leuk vinden? Het meisje met het kikkersmoeltje doet het misschien schattig in het terrarium bij de andere reptielen en amfibieën, maar verder kan ik me eigenlijk niet voorstellen dat er iemand in Nederland zit te wachten op Georgina Verbaan.
Tóch mag ze elke keer weer giebelend kwakend opdraven in diverse tv-programma's!
Welke sadist bij de omroep verzint dat? Iemand die denkt: kom laten we Verbaan eens uitnodigen, dan krijgt het gesprek tenminste wat diepte?
Die persoon moet worden opgeknoopt aan de hoogste zendmast die we hebben. Dan kan hij van daaruit zien wat hij allemaal aanricht in de ether.

Gretta en Georgina Lees verder...