Wie heeft de grootste?

Vrijdag 27 Oktober 2006 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Rotterdam kiest de grootste Rotterdammer. Over een jaar, in de Week van de Geschiedenis van 2007, wordt de winnaar bekendgemaakt. Vooralsnog gaat bokslegende Bep van Klaveren aan de leiding. Die voorsprong heeft hij te danken aan de georganiseerde steun van de klup van kansarme kantoorknuppeltjes (KKK). Vanuit het hart stemmen op de grootste kale nicht allertijden werd kennelijk wat ál te opzichtig.

De verkiezing draaide uit op een gigantische matpartij

Intussen wordt het idee om 'de grootste' te kiezen op bescheidener schaal nagevolgd in de provincie. Zo besloot ook het gehucht Waaibomenveen een verkiezing voor de Grootste Waaibomenvener allertijden te organiseren. Veel keus was er echter niet, want de negorij Waaibomenveen beslaat slechts uit zes huizen en een illegaal café. Het inwonertal bedraagt achtentwintig zielen, waarvan grofweg de helft te weinig benul heeft om aan een stemming deel te kunnen nemen.

Door het geringe aantal kandidaten (twee) draaide de verkiezing jongstleden woensdag uit op een gigantische matpartij tussen de respectieve aanhangers. Maar, zo verklaarde één van de deelnemers nadien, dit was ook eigenlijk de achterliggende gedachte bij deze verkiezingen. Het moest tenslotte wél een lolletje blijven.
De uiteindelijke Grootste Waaibomenvener was donderdag letterlijk nog dusdanig aangeslagen, dat hij zijn eigen naam niet meer wist. De huldiging kan daardoor naar verwachting niet eerder plaatsvinden dan in de Week van de Geschiedenis in 2014.

Tags: