Gretta en Georgina

Maandag 02 Oktober 2006 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Zouden er, behalve Jort Kelder, nou écht mensen in Nederland zijn die Georgina Verbaan leuk vinden? Het meisje met het kikkersmoeltje doet het misschien schattig in het terrarium bij de andere reptielen en amfibieën, maar verder kan ik me eigenlijk niet voorstellen dat er iemand in Nederland zit te wachten op Georgina Verbaan.
Tóch mag ze elke keer weer giebelend kwakend opdraven in diverse tv-programma's!
Welke sadist bij de omroep verzint dat? Iemand die denkt: kom laten we Verbaan eens uitnodigen, dan krijgt het gesprek tenminste wat diepte?
Die persoon moet worden opgeknoopt aan de hoogste zendmast die we hebben. Dan kan hij van daaruit zien wat hij allemaal aanricht in de ether.

Waarom sleurt men Gretta toch telkens voor de camera?

Of Gretta Duisenberg. Toegegeven, dat is weer het andere uiterste. Maar minstens net zo erg. Gretta, de Nederlandse belichaming van Morticia uit 'the Addams Family', schreeuwt in Libanon iets onwelvoeglijks over Joden. Het zijn allemaal leugenaars. Terug in Nederland mag ze dat voor de buis dan weer hysterisch ontkennen.
Naar mijn indruk probeert deze vrouw telkens terug te keren naar haar borderline van vóór 1967.
Waarom sleurt men Gretta toch telkens voor de camera?
Welke latente jodenhater in Hilversum verzint dat? Want wees reëel: Gretta uitzenden is toch ergens een vorm van anti-semitisme, niet dan?

Het zijn maar twee voorbeelden. Wij hebben in dit land meer dan zestien miljoen mensen. Keus genoeg dus. Wanneer je als televisieproducenten dan tóch uitgerekend die types voor de camera haalt die de toets der kijkwaardigheid niet kunnen doorstaan, is dat volgens mij pure boosaardigheid. Gewoon sarren. De kijkbuis raakt steeds verder verstopt.

Tags: