Het oproer kraait

Donderdag 05 April 2012 in categorie Waargebeurde verzinsels

Kijk, als ik adviseur van het kabinet was, zou ik zeggen: zet het leger in! Als we dat nog ergens hebben tenminste... Het gaat namelijk van kwaad tot erger. Er is in dit land geen enkel respect meer voor de regering. Steeds meer lokale overheden rebelleren openlijk tegen de ministers. Dat moet afgelopen zijn! Zo kun je geen land besturen. Dit land valt ten prooi aan anarchie!

Neem die burgemeester van Giessenlanden. Dat mens (natuurlijk weer PvdA), weigert een Afghaan uit te zetten. Omdat z'n vrouw ziek is. Minister Leers, toegegeven, een slapjanus, maar toch: een minister, minister Leers dus, roept die burgemeester op het matje. Mevrouw neemt het voor kennisgeving aan, declareert haar reiskosten en gaat doodleuk op de ingeslagen weg voort!

Ander voorbeeld. Amsterdam geeft stageplekken aan illegalen die een mbo-opleiding volgen. Die opleiding mag, maar die stage niet. Dat is werk. Dat vindt minister Kamp niet goed. Onze hoofdstad lapt deze minister doodleuk aan de laars. Ik zeg als adviseur: sabotage! Landverraad!

Sowieso lijkt het of de grote steden tegenwoordig in dit land de dienst uitmaken. Ze willen bijvoorbeeld alle Maurootjes een kinderpardon geven. Zo wordt het beleid van de minister Leers van Vreemdelingenhaat en Deportatie ondergraven waar hij bij staat. Nogmaals, toegegeven, een slapjanus, maar toch: een minister. Dat kan dan allemaal maar in dit land.

Als regering doe je er niks tegen. Je kunt wel op je strepen gaan staan, maar die raddraaiers lachen je in je gezicht uit. Dat krijg je er nou van als je zo'n gedoog-idioot het beleid laat bepalen. Dan neemt niemand je meer serieus. Het enige wat we er voorlopig tegen kunnen doen is die Leers de laan uit sturen. Wat hij is toch wel de zwakste schakel. Dat heb ik het kabinet dan ook geadviseerd. Maar ze hadden nu even geen tijd. Ik heb toen gezegd, oké, dan bel ik de Volkskrant wel. Dan gaat dat balletje vanzelf rollen. Let maar op: volgende maand is ie weg.

Tags: