de kleine jozias

Zaterdag 12 Juni 2004 in categorie Schandelijke taferelen

Zijn schoolmeester zei het indertijd al: "Jozias, wat ben je toch een klein mannetje!"
"U mag geen grappen maken over mijn lengte, zegt mijn vader!"
Ja, Jozias was toen ook al bijdehand. Maar de meester had het niet over z'n lengte, maar over z'n geest. Jozias van Aartsen is klein van geest. Heel kinderachtig geeft hij anderen de schuld van zijn verlies. Bij de Europese verkiezingen krijgt de VVD flink op z'n falie. Er is een relatief hoge opkomst, maar de partij verliest éénderde van haar zetels. Dat ligt volgens de kleine Jozias natuurlijk niet aan zijn eigen pedante gedrag, niet aan zijn doorzichtige pogingen het gedachtegoed van Pim Fortuyn rechts te passeren. Het ligt ook niet aan het lekker ouderwets kapitalistische afbraakbeleid dat de partij tegenwoordig met verve uitdraagt.

De VVD is volledig losgeslagen. Weg met al die sociale voorzieningen! In elk geval zoveel mogelijk. Mensen in de WW komen sneller in de bijstand. Mensen in de bijstand moeten hun handen laten wapperen. Mensen in de bijstand zijn te lang uit het arbeidsproces en moeten daarom eerst maar eens onder het minimumloon werken. Iedereen gaat veel te vroeg met pensioen. Doorwerken jullie! De werknemers in Nederland werken niet hard genoeg en maken te weinig uren. Nog even en de VVD stelt ook de vrije zaterdag weer ter discussie. Kortom: terug naar de loonslaaf, wat de VVD betreft!

Daar maak je je natuurlijk reuze populair mee bij de kiezers, dat blijkt wel uit die enorme stembusnederlaag. Maar Jozias weet exact de oorzaak: het komt allemaal door dat gedoe rond VVD-saxofonist Dijkstal die Verdonk publiekelijk aanviel op haar asociale uitzetbeleid. Het komt door dat gekift van inmiddels voormalig staatssecretaris Annette Nijs, die niet kon samenwerken met haar chauffeurs en haar minister. Want dáár rekent de kiezer je op af, niet op je beleid.

Domme kiezers toch!

Tags: