Ketelbrug

Maandag 03 September 2012 in categorie Schandelijke taferelen

De Ketelbrug was weer stuk. Daar zijn al heel wat mankementen aan geweest. Het team van Ajax moest nota bene op weg naar Heerenveen een uur wachten tot de brug weer was gerepareerd. Dat is natuurlijk de druppel, de bloody limit!
De godenzonen laten wachten beschouwt men in Amsterdam als net zo erg als het laten wachten van Hare Majesteit. Zelf vind ik dat het wel eens goed voor ze is, maar dat is een minderheidsstandpunt.

Ik las trouwens dat de brug is gerepareerd door één enkele monteur. Die man zal het ultieme machtsgevoel hebben ervaren, heerlijk: heel Flevoland staat stil zolang hij dat wil. Niks tijdsdruk, niks zweet op het voorhoofd, eerst nog even lekker een sjekkie draaien en dan eens op je gemak kijken wat er precies aan schort. Ah, hij ziet het al, het is dat ene zekeringetje weer. Rustig aan, want om vanavond op het Journaal te komen moet je Ajax en het hele stadion van Heerenveen nog minstens een kwartier laten wachten.

Er kon niet eens een spoorlijn vanaf die verder ging dan Lelystad

Onder normale omstandigheden is de Ketelbrug in de A6 al hinderlijk genoeg, ook zonder dat hij stuk is. Ik vind het geen probleem om eens een keertje voor een brug te moeten wachten. Maar als ik dan zie dat er op de A6 aan beide zijden kilometerslange files ontstaan om soms één enkel zeiljacht met een te lange mast door te laten, krijg ik hem toch wel behoorlijk zitten. Het zijn al gauw een paar duizend mensen die zich een kwartier staan te verbijten voordat die ene patser met zijn zwartgeldscheepje door de brug is. Om van de economische schade nog maar niet te spreken.

Op Urk willen ze nu dat die Ketelbrug een tunnel wordt. Je kunt wel merken dat die mensen mentaal gesproken nog steeds op een eiland leven. Alsof een overheid die net honderden miljoenen vergokte met derivaten nog geld over zou hebben voor dat stelletje cokesnuivende visboeren aan het IJsselmeer.
Er kon destijds niet eens een spoorlijn vanaf die verder ging dan Lelystad.

Nee, die Ketelbrug gaan ze begin volgend jaar een beetje oplappen. Al maanden staan er waarschuwingsborden langs de A6 dat er in januari en februari ernstige verkeershinder zal zijn.
Zelf denk ik dat de gemiddelde automobilist weinig verschil zal merken met de huidige situatie.

Tags: