Klein leedvermaak

Zondag 25 Februari 2007 in categorie Politiek & Maatschappij

De campagnes voor de Provinciale Statenverkiezingen zijn op stoom. Dat is te merken. Veelal onbekende kandidaten trekken op verschillende manieren aan mijn jasje om aandacht. Zo krijg ik als redacteur van Amsterdam Centraal nogal eens een emailtje van een aspirant-statenlid dat kennelijk verwacht dat we over hem of haar gaan schrijven. Op Amsterdam Centraal is dit ijdele hoop, want door de hoeveelheid kandidaten is zoiets onbegonnen werk.
Maar alhier op Verbal Jam zal ik dit keer een uitzondering maken...

De verleiding is namelijk te groot om meneer Ruben Vis (VVD) niet eventjes fijn in het zonnetje te zetten. De kandidaat stuurde een mail met zijn standpunten. Dat is mooi, dat is informatief. Niks op tegen. De mail werd echter afgesloten met een dusdanig kolossale foto van meneer Vis, dat zijn verkiezingsprogramma hier onmogelijk mee kon wedijveren. En ik overdrijf hier niet: 1528 bij 2021 pixels. Mijn mailbox had acute constipatie.
Dat is funest. Dat leidt kiezer af van de zaken waar het werkelijk om draait in deze electorale strijd. Wanneer ik namelijk straks in het stemhok sta denk ik bij de naam Ruben Vis niet aan zijn opvattingen over het busstation aan de Zuidas. Ook niet aan zijn plannen om met studenten, jeugd en jongeren in gesprek te gaan. Of zijn doortastende aanpak van radicalen.

Nee, bij Ruben Vis heb ik voortaan zijn jammerlijk voortschrijdende kaalheid op het netvlies. En vooral de zo te zien erbarmelijke kwaliteit van zijn scheerapparaat.
Die foto gaat 'm stemmen kosten denk ik...

Tags: