De leugen regeert

Zaterdag 13 Mei 2006 in categorie Schandelijke taferelen

De leugen regeert nu in de meest letterlijke zin. Ayaan Hirsi Ali loog om bestwil, anders was zij dit land nooit binnengekomen. Vele asielzoekers liegen hun vluchtverhaal bij elkaar om toegang te krijgen. Daar kunnen wij ons nog iets bij voorstellen.

Véél en véél erger is de opstelling van de VVD-top!
"O, dit verhaal is al jaaaaren bekend, ik snap niet waarom Zembla daar nu zo'n verhaal van maakt. Niks nieuws aan," zegt VVD-staatssecretaris Atzo Nicolaï in het Tros-programma Kamerbreed.
O ja? Dat het verhaal van Ayaan niet waar was, wist ik al. Maar dat de hele VVD het spelletje meespeelde wist ik niet! Dom van mij.

Met verbijstering heb ik zitten kijken naar Neelie Kroes, die indertijd glashard het verhaal van Hirsi Ali stond na te vertellen, terwijl zij en de hele VVD-leiding al wisten dat het pertinent onwaar was. Daarmee werd de hele Nederlandse samenleving bewust en glashard door de VVD voorgelogen.

Ondertussen vinden diverse kamerleden dat Ayaan het Nederlanderschap moet worden ontnomen of dat er een onderzoek moet komen. Dat is natuurlijk de weg van de minste weerstand. Waar het parlement zich werkelijk druk om moet maken is dat de VVD het blijkbaar geoorloofd vindt om de kiezer schaamteloos voor te liegen. Zoiets schaadt het aanzien van de politiek in hoge mate.

Wie kunnen we nog geloven? Wij hebben de liegende Eurocommissaris Kroes in Brussel. Wij hebben VVD-ministers die het allemaal wisten en de leugens geen probleem vonden. We hebben kamervoorzitter Weisglas die een leugenares in z'n klasje duldde. En we hebben het parlementslid Hirsi Ali zelf, dat onder valse voorwendsels in ons land en daarmee in ons parlement zit.

De kloof tussen burger en politiek is door al dit bedrog meteen weer dubbel zo breed. Niet alleen Ayaan moet weg, maar ook al die VVD-bewindslieden mogen wat mij betreft hun biezen pakken. Lekker stelletje, zeg!

Tags: