Berichten uit het knekelhuis

Donderdag 24 Februari 2005 in categorie Politiek & Maatschappij, Opinie

De antiquarisch waardevolle heer Wiegel geeft aan eventueel wel weer in de politiek te willen. Hij zet meteen hoog in, hij gaat direct voor het premierschap. Gelijk heeft hij, voor minder moet je als elderly statesman en partijcoryfee je bed niet uitkomen lijkt me. Beleefdheidshalve reageren de huidige VVD-toplieden met vormelijk enthousiasme. Een herintredende Wiegel zou de partij in elk geval zetelwinst opleveren.

Men kan het ook anders zien. Wanneer de VVD haar toevlucht moet nemen tot helden uit het verleden is dit het ultime bewijs van de kommervolle omstandigheden waarin de partij momenteel verkeert. We hebben het verschijnsel al eerder waargenomen. Ook D66 had indertijd opnieuw Hans van Mierlo nodig om weer uit het dal te klimmen.

Dit zal toch geen trend worden hoop ik? Dat het CDA straks weer komt opdraven met de populaire zemelaar Van Agt? Gelukkig staat de Partij van de Arbeid op winst, anders gingen we misschien nog beleven dat vadertje Drees uit de rode klei werd opgedolven.

Als dat gebeurt is natuurlijk het hek van de dam. Dan rest het CDA niets ander meer dan Colijn onder z'n zerk vandaan te sjorren en informeert klein links paniekerig of iemand nog weet waar ze die Domela Nieuwenhuis destijds ook alweer onder de zoden hebben gewerkt.
Dus Wiegel, doe me een lol en laat de geesten in de fles. Stel je straks maar kandidaat als burgemeester van Diever. Of hebben ze daar geen burgemeester?
Tja, dan houdt het op...

Tags: