bijverdiensten

Woensdag 02 Februari 2005 in categorie Brutale brieven

Beste oom Hans,
U kent mij waarschijnlijk niet, maar ik ben uw neef Piet. Tot op heden heb ik het u nooit kwalijk genomen dat u geen tijd had om aandacht te besteden aan uw familie. U heeft als commissaris van de koningin tenslotte een druk leven. Totdat ik deze week in Elsevier las dat u tientallen dikbetaalde nevenfuncties heeft. Toen dacht ik: ja hoor eens, ik vervul al tweeëntwintig jaar voor u de functie van neef! Als iemand een nevenfunctie van u is ben ik het wel! Maar ik heb daar nooit ene cent voor gezien! Mag ik dus even vangen?
Hartelijke groeten,
Piet Alders. Beste neef Piet,
Je hebt er weer niks van begrepen. Als jij een nevenfunctie van mij bent, moet je mij betalen! Nevenfuncties horen geld op te leveren, niet te kosten. En zoals wel blijkt uit het artikel in Elsevier gaat het mij in het leven alleen maar om geld. De rest is bijzaak, gewoon een vlag die de lading poen moet dekken. Echt werken doe ik al lang niet meer, hoewel voortdurend de schijn ophouden óók best vermoeiend kan zijn.

Als Commissaris van de Koningin knip ik af en toe eens een lint door. Daarna is er altijd een gratis maaltijd in een peperduur restaurant. Verder moet ik vaak vergaderingen voorzitten, want daar ben ik erg handig in. Ik probeer onderwijl niet te snurken en geef op de juiste momenten een klap met de voorzittershamer. O ja, en voor de vorm moet ik ook af en toe "Er gaat niets boven Groningen!" brallen. Gelukkig maar, zou ik zeggen, want nóg zo'n negorij zou helemaal een trieste bedoening worden. Wees jij maar blij dat je in Limburg woont. Daar valt tenminste nog wat te schnabbelen.

Beste Piet, je moet even goed begrijpen dat mijn motto is: voor niets gaat de zon op. Daar ben ik heel consequent in. Wanneer bijvoorbeeld je tante aandacht wil declareer ik dat. Want neuken is voor mij een nevenfunctie. I'm only in her for the money, zeg ik dan altijd, haha! Dan is ze natuurlijk weer een maand pissed off en wil ze alleen via mijn voorlichter met me communiceren. Geen humor, die vrouw.

Binnenkort zal het er wel van komen dat ik al mijn nevenfuncties openbaar moet maken. Dat wordt dan nog dikke pret, voorspel ik je.
Nou Piet, als je het niet erg vindt ben jij de eerste nevenfunctie die ik neerleg. Want zoals je zelf reeds aangaf: eigenlijk heb ik helemaal geen tijd voor je.
Groeten van je liefhebbende voormalige oom,
Hans Alders.