een verplicht nummer

Dinsdag 01 Februari 2005 in categorie Incrowd: over webloggen

Ik had eigenlijk helemaal geen zin om nu wéér aandacht aan de Dutch Bloggies te gaan besteden, maar op veler verzoek (te weten CasaSpider) moet ik toch weer mijn rol als luis in de pels op mij nemen. Hij ziet het als een 'running gag', dus vooruit, daar ben ik meestal wel voor te porren.
Kwade tongen beweren dan altijd dat ik dit doe uit kinnesinne, of dat ik niet tegen mijn verlies kan. Het zij zo. Het is het soort kritiek dat door z'n kleinzielige aard per definitie onweerlegbaar is. Laten we het dus gezellig houden en die incidentele arme van geest maar op de koop toe nemen. De verkiezingen voor de Dutch Bloggies werken ongeveer als een nationaal referendum over wie in Nederland in diverse muziekcategorieën de beste artiest is. Daarbij krijg je dus zo'n beetje de volgende uitslag:

Categorie hiphop: Frans Bauer
Categorie rock: Frans Bauer
Categorie pop: Frans Bauer
Categorie levenslied: André Hazes
Categorie jazz: Frans Bauer
Categorie dance: Frans Bauer
Categorie kerkmuziek: André Hazes
Categorie kinderliedjes: Frans Bauer
Categorie klassiek: Frans Bauer
Categorie experimentele muziek: Frans Bauer
Categorie volksmuziek: Driek van Wissen
Categorie protestsongs: Geert Wilders
Beste musicus aller tijden: Pim Fortuyn

De organisatoren van de Dutch Bloggies treft geen enkel verwijt. Tot het uiterste geprovoceerd door onder meer mijn irritante bijdragen in discussies over dit blogtoernooi brachten zij talrijke procedurele verbeteringen aan. Het resultaat mag er zijn: ze zeggen nu dat we het allemaal vooral niet te serieus moeten nemen.
Dat deed ik al niet, dus ik ben eindelijk een tevreden mens.

Rest mij alleen de 100 willekeurig gekozen juryleden te bedanken voor de immense klus om uit de longlist een shortlist samen te stellen. En dan met name de 19 van die 100 die blijkens mijn statistieken ook inderdaad gewetensvol zijn langs geweest. Ik geef 't je te doen, zo'n verplicht bezoek aan de eeuwige querulant Verbal Jam! Maar goed, die overige 81 zie ik bij gelegenheid nog wel eens. Als Frans Bauer een Dutch Bloggie heeft gewonnen.

Update: Mijn meer serieuze en contructieve kritiek vindt u in de reacties.
Update 2: De winnaar is bekend, het bewijs geleverd.