Wij zijn allemaal achterlijk

Woensdag 17 September 2003 in categorie Politiek & Maatschappij

Ik heb er een hekel aan als iemand denkt dat ik achterlijk ben. Misschien bén ik dat wel, maar dat geeft een ander nog niet het recht om daar voetstoots van uit te gaan. Dezer dagen krijgt mijn intellectueel zelfbeeld het zwaar te verduren. En dat van miljoenen Nederlanders eveneens.

Gaat u maar na: hoe hebben wij toch zo stom kunnen zijn om te denken dat deze 'regering' ons sociale zekerheidsstelsel opoffert om krampachtig te willen voldoen aan de Europese norm voor het maximaal toegestane begrotingstekort? Nee, stelletje zwakbegaafden die wij zijn, zien wij dan niet dat het voor ons eigen bestwil is? Dat deze slooppartij juist is bedoeld om ons perspectief op werk te bieden? Dat het asociaal zou zijn om dat niet te doen?

“Daar doe je nou als regering je best voor!”

Je zal als 'regering' maar te maken hebben met zo'n stelletje mongoloïde onderdanen zeg! Je hebt het beste voor met het land en je laat bijvoorbeeld volgend jaar de huurprijzen vrij. Dan gaan tenminste al die rijke gasten, die nu asociaal op een goedkoop huurwoninkje zitten, eindelijk eens verkassen naar een huis dat meer bij hun inkomen past.

Maar zelfs deze simpele logica dringt niet tot de botte garnalenhersentjes van het gepeupel door! Die gaan het nota bene zitten narekenen en merken dan dat het alleen de huisjesmelkers zijn die erop vooruitgaan. Daar zie je nu echt weer de mentaliteit van de calculerende burger! Want tien procent extra op een lage huur is altijd nog minder dan tien procent extra op een hoge huur. En dan denken die warhoofden meteen te kunnen concluderen dat er dus om die reden helemaal niemand gaat verhuizen!

Daar doe je nou als 'regering' je best voor. Paarlen voor de zwijnen is het! En ja, met zó'n stelletje kaffers hou je natuurlijk die discussie over wie nu uiteindelijk die zwijnen zijn!

Het woord 'regering' schrijven wij voortaan tussen aanhalingstekens.

Tags: