De ChristenUnie is weer in gewetensnood over de homoseksuelen. Dat komt door het Amsterdamse deelraadslid Yvette Lont. Zij wil niet dat homo's haar partij vertegenwoordigen.
Ik vroeg het me al eerder af: wat is dat toch met religieuzen dat ze menen zich te mogen bemoeien met de seksuele voorkeuren van anderen? Het gaat ze niets aan, ook niet als ze lid zijn van de ChristenUnie.
Een Christelijke partij moet zich bezighouden met het geestelijk leven en de belangenbehartiging daarvan in de politiek. Yvette Lont heeft niets te maken met de hobbies waarvoor iemand zijn of haar geslachtsdeel wenst te gebruiken, zolang die hobbies niet in strijd zijn met de wet. Ik zal dan ook niet zo flauw zijn om Yvettes eigen drugs- en prostitutieverleden erbij te slepen. Ze is nu in de Here en mag verder zelf weten wat ze met die man/vrouw uitspookt. Zo ruimdenkend ben ik wel.De homofobie van Yvette LontLees verder...
De kritiek van premier Balkenende op de 'zesjescultuur' in het hoger onderwijs is overtuigend onderuit gehaald door filosoof Ron Welters van de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij heeft de zesjescultuur wetenschappelijk onderzocht en kort samengevat komt hij tot de conclusie dat er vroeger meer zesjes werden gehaald dan tegenwoordig.
Balkenende deed zijn uitspraken begin september in een toespraak aan de Universiteit van Wageningen, bij de opening van het academisch jaar. Volgens hem deed driekwart van de studenten geen moeite om een hoog cijfer te halen. Hij vroeg zich tevens af waarom er niet meer studenten cum laude afstudeerden. Ook was hij van mening dat de Nederlandse universiteiten internationaal best een beetje hoger konden scoren.De magere zesjes van BalkenendeLees verder...
Groenteman Jaap Wortel bij ons op het winkelplein houdt ermee op. Gisteren gaf hij op een paar klapstoeltjes voor zijn zaak een emotionele persconferentie.
"De motivatie is weg," aldus Wortel, "De drive waarmee ik zover ben gekomen, is er niet meer. Op sommige dagen was ik meer met mezelf bezig dan met mijn klanten. Het is niets voor mij om op 60, 70 of 80 procent te presteren. Ik moest het hebben van mijn kracht. Die was niet meer aanwezig."
Na een kwartiertje praten stond Jaap Wortel op. Een klaterend applaus van de pers begeleidde hem zijn winkel in. Deze stoerste man van ons winkelplein was even aangedaan.
(Bron: Volkskrant)Persconferenties
In Nederland is het de gewoonte om de privacy van een verdachte te beschermen door in de media alleen zijn initialen te vermelden. Of hooguit de voornaam plus de eerste letter van de achternaam. Van slachtoffers wordt doorgaans wél de naam voluit vermeld. Blijkbaar heeft een slachtoffer niet hetzelfde recht op privacy als een dader.
Bij onderstaand bericht van Nu.nl (19 oktober) pakt dit nog eens dubbel verkeerd uit: via het slachtoffer komen we de naam van de dader te weten.
Klik op de afbeelding voor het hele bericht op Nu.nl
Onze vorstin is op staatsbezoek in India. Een aantal ministers en een zware handelsdelegatie reisden met haar mee. Handenwrijvend had iedereen zich op het tripje verheugd: lekker centjes verdienen! Maar de Tweede Kamer moest de boel natuurlijk weer zo nodig verpesten. De vorstin en de ministers kregen de opdracht mee om in India de kinderarbeid aan de orde te stellen.
In menig directiekamer zal toen wat afgevloekt zijn. Typisch Nederland weer! Je kunt nou nooit eens lekker zaken doen zonder gezeur over die mensenrechten!VingertjeLees verder...
Jeroen Brouwers heeft de Nederlandse Prijs der Letteren geweigerd. Het daaraan verbonden geldbedrag van 16000 euro vond hij maar een fooi. Te weinig voor een volledige schrijversloopbaan, liet Brouwers weten.
Inderdaad steekt deze prijs wat magertjes af bij de AKO Literatuurprijs (50.000 euro), de Librisprijs (idem) en de Gouden Uil (25.000 euro). Aan de andere kant krijgt de winnaar van de Gouden Strop slechts 10.000 euro. Misdaad loont dus ook niet in de literatuur.Een literaire fooiLees verder...
Het weblog Verbal Jam bestaat sinds 10 oktober 2001.
De naam van het blog refereert aan een verbale jam-sessie.
Er staan inmiddels duizenden artikelen, foto's, video's en audio-producties in. Bij elkaar zóveel vertier, dat het een wonder mag heten dat er nog geen vermakelijkheidsbelasting over wordt geheven.