koekje erbij?

Maandag 15 November 2004 in categorie Waargebeurde verzinsels

Enkele dagen geleden was er een kleine wrijving in huize Balkenende. Na het ochtendgebed wordt er altijd een kopje koffie gedronken.
"Geen koekje erbij vandaag?" vraagt de premier onthutst.
"Gunst, nee, vergeten te halen..." zegt echtgenote Bianca berouwvol.
Met een nors gezicht begint de eerste minister in zijn kopje te roeren. Dit kon hij er nog net bij hebben zeg! Eerst die voet, dan die slachtpartij, scholen en moskeeën in brand, het hele land in rep en roer en nou óók nog eens geen koekje bij de koffie! Het moest toch potjan-peterdorie niet gekker worden!
Bianca ziet de bui alweer hangen: "Nou niet meteen gaan mokken boven je koffie, lieverd. Je had ook je eigen verantwoordelijkheid kunnen nemen en zelf wat kokosmacronen kunnen meebrengen..."
Haar man blijft stuurs zwijgen. Dit irriteert Bianca.
"O, is het weer zover? Krijgen we weer de silent treatment? Niet zo kinderachtig, Jan-Peter! Je weet hoe belangrijk het is dat we met elkaar in gesprek blijven!"
Haar echtgenoot volhardt echter in z'n zwijgen en begint nurks voorzichtige nipjes van z'n koffie te nemen.
Zijn vrouw krijgt er nu goed de pest in.
"Weet je wat jij moet doen? Jij gaat vandaag maar lekker eens buurten bij het Suikerfeest! Kun je je lekker volvreten en tegelijk zogenaamd je betrokkenheid tonen!"
Enthousiast springt de premier overeind. Zijn humeur is op slag opgeklaard. Wat is dat vrouwtje van hem toch briljant! Twee vliegen in één klap.
"Bianca, ik ga fijn het land in! Ik ga mijn gezicht eens laten zien!"
Zo gaan die dingen...