Een onverwachte wending

Vrijdag 18 April 2014 in categorie Persoonlijke notities

Momenteel lijd ik aan een ernstig gebrek aan interesse voor de wereld in het algemeen. En ook dát interesseert me eigenlijk niet, dus het woord 'lijden' is hier overdreven. Voor het échte lijden moet je bij de EO en de RKK zijn.
Vanuit Groningen werd gisteren The Passion uitgezonden. In deze megaproductie van de evangelische omroep en de rkk wordt het lijdensverhaal van Jezus verbeeld in een moderne setting. Een horde normaal al moeilijk te verdragen Bekende Nederlanders zingt en acteert zich een slag in de rondte om het thema van Pasen ook bij het heidense volk door de strot te duwen.

Voor niks natgeregend in Groningen.

Alle inzet en investeringen waren aan mij niet besteed. Ik moet de EO teleurstellen: ik heb niet gekeken, het interesseert mij niet. Zo'n 3,2 miljoen mensen liepen er wél warm voor en hingen aan de lippen van Jan Dulles en Jamai Loman, respectievelijk Jezus en Judas. En dan had je ook nog Jack van Gelder als Pontius Pilatus. Want behalve eindeloos ouwehoeren over voetbal schijnt die man ook verdienstelijk te kunnen zingen.

En dan togen er ook nog eens twintigduizend mensen naar de Grote Markt in Groningen om vanonder een paraplu live mee te druilen. Ze zijn gek. Ik niet. Want ondertussen lees ik in de Volkskrant dat het lijdensverhaal van Jezus geplagieerd is van veel oudere Sumerische mythen. Voor niks natgeregend in Groningen.

Maar ook dat zal mij momenteel worst wezen. Thuis is de lieve echtgenote namelijk zwanger. Dat is nu al een tijdje aan de gang en dus mag ik gerust zeggen: hoogzwanger. Binnen nu en slechts enkele weken verwacht ik vader te worden van een zoon. De hele voorraad interesse die ik in huis heb zal daaraan worden besteed. Even geen Passion, geen pedoverbod en geen Poetin, ze zoeken het maar uit.
Zo! Was dit een onverwachte plotwending of niet? Daar kunnen ze bij de EO niet aan tippen!

Tags: