Mijn energielabel

Zaterdag 25 April 2009 in categorie Milieu, flora, fauna

Mijn energielabelWat beleef ik toch spannende dingen af en toe! Daar kan die knaap van BNN, hoe heet hij, Patrick Lodiers of zo, toch niet aan tippen met zijn geheel verzorgde jongerenreis naar Uruzgan.
Zojuist nog!

Er stopt een auto van TNT Post voor de deur. Vanuit het raam van mijn datcha zie ik dat de postbode een kaart bij mij in de brievenbus naast het tuinhek werpt. De postbode loopt terug naar zijn wagen, opent de achterdeuren en haalt er een boompje uit. En een schep.
In de grasberm aan de overkant van de weg plant hij het boompje. Daarna rijdt hij weg. Bij de buren verderop flikt hij hetzelfde.
Wat zullen we nu krijgen?
Zijn ze daar gek geworden bij TNT Post?

Deze uitdaging kunnen ze niet alleen aan.

Verbijsterd ren ik naar de brievenbus en haal de kaart eruit. Hij is van TNT Post zelf, en wel in het bijzonder van de heer Ger Jacobs, commercieel directeur.
TNT Post gaat op de milieutoer.
'Deze kaart is door TNT Post CO2 neutraal bezorgd.' staat er op de kaart.
Ah, vandaar dat boompje. Dat is om de kaart ter plekke te neutraliseren.

TNT Post gaat zich sterk maken voor een groenere wereld, lees ik. Maar deze uitdaging kunnen ze niet alleen aan, zeggen ze.
Zwaktebod natuurlijk.
Daarom hebben ze www.jouwenergielabel.nl ontwikkeld. Daar moet ik mijn uitgebreide personalia en een vragenlijst gaan invullen. Met de actiecode die op de kaart staat kan ik een milieuvriendelijke Toyota Prius winnen. En binnen tien minuten weet ik in elk geval hoe milieubewust mijn dagelijkse keuzes zijn.

Binnen diezelfde tien minuten weet TNT Post op zijn beurt een hoop meer van mij en mijn dagelijkse keuzes. Die informatie mogen ze met jan en alleman gaan delen, want dat staat in de actievoorwaarden. Waarop TNT Post uiteraard de komende tijd weer kilo's geadresseerd reclamedrukwerk van de firma's Jan & Alleman door mijn brievenbus gaat proppen.
Dat is dus wat TNT Post verstaat onder 'zich sterk maken voor een groenere wereld'.

De weledele heer Ger Jacobs mag wat mij betreft al die reclame ter biovergassing in zijn CO2 neutrale hol proppen.
Inclusief die Toyota Prius, want ik win toch nooit wat.
En als hij die uitdaging óók weer niet alleen aankan, wil ik hem daar graag bij helpen.
Kan hij eens kennismaken met één van mijn milieubewuste dagelijkse keuzes.

Tags: