Kreperen met de ChristenUnie (1)

Donderdag 29 Mei 2008 in categorie Lijf en ledematen

André Rouvoet is kwaad op Jet Bussemaker. Zij wil de mogelijkheid tot embryoselectie uitbreiden tot erfelijke borstkanker.
Bij embryoselectie wordt eerst gekeken of acht luttele celletjes een gen bevatten dat onverbiddelijk leidt tot een ernstige ziekte. Zo ja, dan wordt het embryo niet teruggeplaatst en gaat de hele zwangerschap niet door.
Dat Bussemakerbesluit gaat hele generaties het leven redden.

Maar André vindt dat helemaal niks. Want het borstkankergen veroorzaakt niet in 100 procent van de gevallen borstkanker. Er is een kleine kans dat je ermee wegkomt. En dan mag het niet van de ChristenUnie. Als je bang bent voor borstkanker moet je maar harder bidden.
Eerbied voor De Schepping!
De bezwaren van Rouvoet zijn waarschijnlijk gebaseerd op de standpunten van de ChristenUnie over de integriteit en beschermingswaardigheid van het ongeboren leven. Eerbied voor de Schepping en zo.

Voorzichtige terughoudendheid bij al dat genetisch manipuleren en selecteren is natuurlijk nooit weg. Maar de ChristenUnie doet het vanuit de verkeerde motieven. Er mag niet geklooid en geklungeld worden aan de werken van God. Het doet er niet toe of God hier en daar duidelijk prutswerk heeft geleverd, zoals het inbouwen van foute genen die het leven juist om zeep helpen.
Nee, afblijven, vooral als er nog alternatieven zijn.

Bij embryo's met het borstkankergen is dat alternatief: niet selecteren, maar na verloop van tijd aborteren. Dat vindt de ChristenUnie óók niet goed. En dus sterven jaarlijks vele vrouwen aan borstkanker.
Is kennelijk niet erg volgens de ChristenUnie, als het ongeboren leven maar beschermd is geweest!

Eigenlijk zijn de principes van Rouvoet van een duivelse boosaardigheid. En zo'n man is dan minister van Jeugd & Gezin. Zijn ministerie 'behartigt' dus blijkbaar tevens de belangen van gezinnen met schattige kleine meisjes die een erfelijk borstkankergen hebben. Moeder ligt al op jonge leeftijd terminaal te kreperen en als het even tegenzit krijgt ze géén euthanasie. Want dat mag óók al niet van de ChristenUnie. De schattige meisjes zijn vervolgens levenslang getraumatiseerd. Dat is 'respect voor de Schepping' in de praktijk!

In elk geval kan Rouvoet later met schone handen het Koninkrijk der Hemelen betreden. Als welkomstgeschenk krijgt hij daar dan een mooi boek. Niet de bijbel, niet een psalmenbundel, maar de bestseller van Kluun: Komt een vrouw bij de dokter...

Tags: