Moslimberichten

Zondag 23 Maart 2008 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Allereerst is er natuurlijk het opmerkelijke bericht dat de Nederlandse Moslim Oproep onder voorwaarden wel bereid is om de film van Wilders uit te zenden. Die voorwaarden zijn dat ze de film vooraf willen zien ter voorkoming van strafbare feiten en dat Wilders achteraf in debat moet. Je kunt er je eeuwige zaligheid onder verwedden dat Wilders daar zoals gewoonlijk niks voor voelt, maar goed, het gebaar van goede wil is gemaakt. Vroeger noemden we dat geloof ik repressieve tolerantie.

Verder komt uit Vaticaanstad het nieuws dat de heer Magdi Allam, een voormalige moslim, zich heeft bekeerd tot het katholicisme. Typisch een gevalletje 'van de regen in de drup'. De paus heeft hem gezegend, dus laat de fatwa's maar weer komen. Islamitische extremisten aller landen verenigt u, want deze afvallige moet natuurlijk gedood worden. Daaraan kan onze eigen Wilders weer zijn gelijk ontlenen.

Het dreigend onheil van de Islam

Over Wilders gesproken: samen met collega Martin Bosma schreef hij een epistel in de Volkskrant. Het is bedoeld als antwoord op de advertentie van Harry de Winter.
Als een stel Oud-Testamentische profeten waarschuwen zij Nederland voor het dreigend onheil van de boze Islam. Zoals gewoonlijk loopt het verhaal weer volledig uit de rails. Eigenlijk is dat jammer. Want het hebben van bedenkingen tegen een religie of stroming is op zich natuurlijk geheel valide. Net als de Scientology-kerk mag je ook de Islam een louche club vinden. Maar Wilders en Bosma slaan gewoontegetrouw weer door in extreem kleinerende bewoordingen en vergeten intussen hun argumenten deugdelijk te onderbouwen.

In de eerste plaats moet uiteraard de linkse kerk het weer ontgelden. In hun haat tegen links vergeten beide heren bijna dat ze het eigenlijk over de Islam zouden hebben. Kort en goed: het is allemaal de schuld van links. Niet bijster origineel, maar vooruit, doe ik dit keer maar niet moeilijk over. Het wordt nog erg genoeg.

De 'SP-er' Harry de Winter en tegelijk heel progressief Nederland krijgen er flink van langs. Niet met deugdelijke argumenten, maar met uitgekauwde platitudes. 'Wat De Winter schrijft vertolkt de mening van de linkse grachtengordel, het mediapark in Hilversum en de biotoop aan het Binnenhof in Den Haag.' Toe maar weer. En: 'politiek-correcte groepsdwang of ontkenning van de werkelijkheid verhindert hen het beestje bij de naam te noemen.'
Even verderop gaat het over 'de Geert Maks, Clairy Polakken en Doekle Terpstra’s'.

Het kan niet anders of de PVV heeft fulltime een speciale medewerker in dienst om dit soort hysterische taaluitingen te verzinnen. En inmiddels waarschijnlijk ook een overgelopen Arabier die kreten aanreikt als sharia, jihad, kaffir en dhimmitude. Dit om de schijn te wekken dat de PVV weet waarover ze het heeft.

Dat de heren Wilders en Bosma eigenlijk helemáál niet weten waarover ze het hebben, blijkt wanneer ze een stukje inhoudelijker moeten gaan worden. Daar valt helaas niet aan te ontkomen. In hun brief noemen ze 'het pas werkelijk ziek' dat Harry de Winter 'het lot van de Joden in de holocaust gelijkstelt met het brede volksverzet tegen de islamisering.'
Met dat 'brede volksverzet' bedoelen ze uiteraard zichzelf.

Hier gaan ze dan al meteen de mist in. Harry de Winter heeft die vergelijking namelijk helemaal niet gemaakt! Harry de Winter schreef: 'Als Wilders hetzelfde over Joden (en het Oude Testament) gezegd zou hebben als wat hij nu over Moslims (en de Koran) uitkraamt, dan was hij allang afgeserveerd en veroordeeld wegens antisemitisme.'
Hierbij doelt De Winter expliciet op het antisemitische klimaat in de jaren dertig dat de opmaat vormde voor de latere systematische jodenvervolging. Een waarschuwing dus dat dergelijke hetzes uiteindelijk kunnen leiden tot miljoenen doden. En juist omdát er zes miljoen Joden zijn vermoord, waken wij ervoor dat dergelijk gif niet opnieuw de samenleving binnensijpelt. Of het nu gericht is tegen joden, moslims, homo's, zigeuners of communisten: we willen dit (in meerderheid) niet.
In het kader van de door Wilders en kompanen zo gekoesterde vrijheid van meningsuiting mag De Winter dat daarom gewoon vinden, zonder dat zijn opvatting meteen wordt gekwalificeerd als 'ziek'.

Hieruit blijkt maar weer dat haatcampagnes als die van Wilders en consorten een veel grotere bedreiging vormen voor onze vrede en veiligheid dan het merendeel van de Islam. Want het werkelijke gevaar schuilt in het extremisme, of dat nu wordt gevoed door de Islam of door het verstandelijk gebrekkig populisme van Geert Wilders.

Tags: