Amsterdam Centraal wint Dutch Bloggie

Donderdag 20 Maart 2008 in categorie Incrowd: over webloggen

Website Amsterdam Centraal, waar ik ook aan meeschrijf, won gisteravond een Dutch Bloggie in de categorie 'Nieuws'. Zoals gisteren gemeld, was ik op het festijn aanwezig, dus ik kon de trofee in ontvangst nemen. Het ding donderde meteen uit z'n sokkel. Dit bleef de running gag bij elke prijswinnaar.

De constructie van de prijzen is dus toch wel een aandachtspuntje voor volgend jaar. Met zoveel sponsors moet er toch een heuse kunstenaar aan het werk gezet kunnen worden. Dat zal gemakkelijk leiden tot een beter ontwerp dan die sheriff-badge uit de sportprijzenkraam op de Albert Cuypmarkt. Een gegeven paard mag je niet in de bek kijken, maar bij een paard dat tot in lengte van jaren op de schoorsteen moet staan is een kritische kanttekening wel geoorloofd, dacht ik zo.

De andere genomineerden in de shortlist van de categorie 'Nieuws' waren GeenCommentaar, En Dan Dit, Geenstijl en Zapruder. In alle bescheidenheid kunnen we vaststellen dat de winst van Amsterdam Centraal dus niet echt een verrassing te noemen was.

Veel mooie foto's van de Dutch Bloggies 2008 zijn te vinden bij Henk-Jan Winkeldermaat.

Tags: