quasimodo is terug!

Maandag 22 Januari 2007 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

In het ochtendblad lees ik dat SBS6 gaat 'daten met ernstig verminkte mensen'. Dat is bijzonder menslievend, ware het niet dat zij hier op televisie verslag van doen. Het belangrijkste is dus kennelijk dat er weer een fijn programma uitgesleept wordt.
Ter voorkoming van misverstanden maakt SBS6 duidelijk dat het moet gaan om personen met zeer zware brandwonden in het gelaat of ontbrekende ogen.

Ik begrijp niet dat ze de lat zo hoog leggen. Ze hadden toch gewoon hun eigen bestuursvoorzitter Patrick Tillieux kunnen nemen? Die man lijkt me afzichtelijk genoeg!
Of wacht, kunnen ze Pim Fortuyn niet opgraven? Die heeft media-ervaring én een gaatje in z'n hoofd, net als degene die dit programma heeft verzonnen! Bovendien zal zijn staat van ontbinding inmiddels dusdanig zijn gevorderd dat hij naadloos in het programmaprofiel past. Smakeloos zult u zeggen, maar dan toch altijd nog minder smakeloos dan de ideeën van SBS6. Vanwaar die behoefte bij -vooral commerciële- omroepen om de meest ethisch doorgeslagen programmaformules te verzinnen? Uiteraard vanwege de kijkcijfers, maar die kijkcijfers komen er niet wanneer er geen voedingsbodem bestaat waarin deze programma's aanslaan. Het publiek wil dingen zien die normaal verborgen blijven of te onfatsoenlijk worden geacht om uitgebreid te begluren. En zo komt men dan al snel op het in beeld brengen van ongelukken, operaties, het snijden in lijken, het volgen van jonge terminale patiënten, het leedvermaak bij Idols en tot het non-stop observeren van zielige gevallen in Big Brotherhuizen.
Misschien moet in de mediawet worden vastgelegd dat wij tegen onszelf in bescherming moeten worden genomen...

Tags: