return of the griffith

Vrijdag 19 Mei 2006 in categorie Waargebeurde verzinsels

Het was een briljant plan. Jammer dat ze het niet in het openbaar konden toegeven. Dan had vriend en vijand beaamd: inderdaad, een briljant plan.

Het was begonnen bij Laetitia. Die kwijnde weg in de Amsterdamse gemeenteraad, terwijl ze eigenlijk wethouder had moeten zijn. Woedend zat ze daar nu haar ambities te verbijten.
Maar hoe kreeg je haar weer met goed fatsoen naar Den Haag? Wanneer ze na het verlies van de hoofdstedelijke verkiezingen meteen weer haar biezen pakte, zou haar opportunisme teveel opvallen.
Nee, er moest een dusdanige constructie worden verzonnen dat het logisch was dat Laetitia weer naar Den Haag ging... En dus zou Ayaan aan Zembla gaan vertellen dat ze had gelogen over haar identiteit. Want zij wilde weg uit de kamer. Zij had een goede baan gevonden in Amerika.
Daar zou dus een schandaal van komen. Als Rita nou eventjes voortvarend, daadkrachtig en recht door zee ging doen, dan zou Ayaan daardoor noodgedwongen kunnen aftreden. De weg naar Amerika was dan vrij.

Laetitia had natuurlijk graag nog vier jaar in de Amsterdamse gemeenteraad gezeten, maar ja, door dat plotselinge wegvallen van Ayaan had de Haagse fractie haar onmiddellijk nodig! En als de partij roept, dan kom je! Gráág zelfs! Kwam dát eventjes goed uit!

Ja, beste lezers, welke VVD-politicus zou niet willen dat hij een dergelijk doortrapt plan vóóraf had kunnen bedenken? Helaas, zoiets verzin je niet...
Of toch..?

Tags: