op onze plaats gezet

Donderdag 15 December 2005 in categorie Technologie

Met het leuke programma Konfabulator kon je altijd allerlei handige en minder handige hulpmiddeltjes op je bureaublad plaatsen. Die hulpmiddelen, zoals agenda, klok, fotolijstje, rss-reader en nog duizend andere, worden 'widgets' genoemd. Sinds enige tijd is Konfabulator overgenomen door Yahoo, dat zelf ook enkele widgets toevoegde aan de collectie. Konfabulator heet nu Yahoo Widget Engine. Eén van die widgets is Yahoo-maps, waarmee je handige kaarten kunt opvragen. Je hoeft alleen een plaatsnaam in te typen en je krijgt de kaart voor je neus. Ik zeg vooral ook 'handig', omdat ik erachter kom dat Nederland in de Verenigde Staten ligt. Twee keer zelfs!
Amsterdam komt maar liefst tienvoudig voor in het domein van Bush, evenals Middelburg. Rotterdam één keer (verschil moet er zijn), Breda twee keer en Groningen één keer.
Zelfs Nijmegen ligt in de VS, al begrijp ik niet hoe ze die naam in 't Engels uit hun bek krijgen. Venlo hebben ze ook, vandaar natuurlijk die grensoverschrijdende drugsproblemen.

We hoeven ons dus geen enkele illusie te maken: Nederland is Amerikaans grondgebied. Die wetenschap geeft ons meteen een beter inzicht in het uitleveringsbeleid van Donner, de inzet van onze troepen in Afghanistan en Irak, het schoothondjesgedrag van Jaap de Hoop Scheffer en het gristelijke normen/waardengezeur van Balkenende.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Tags: