Verbal Jam radicaliseert! (3)

Zondag 21 November 2004 in categorie Baanbrekende denkbeelden

Lees eerst wat voorafging: deel 1 en deel 2.

Nadat ik mij in de vorige aflevering had beziggehouden met de logistiek, kwam het er nu op aan om een beetje leuke dresscode te vinden voor het Fun-Damentalisme. Uitgangspunt was hierbij dat het nieuwe tenue aansprekend moest zijn voor meerdere culturen. Er moesten om zo te zeggen elementen inzitten die teruggrepen op verschillende historische symbolen. Dat werd dus helemaal niks, kan ik u nu alvast verklappen. Ik zal u het resultaat nog laten zien, maar dit uniform is in de vergadering met mijzelf al met algemene stemmen verworpen. Oordeelt u zelf:

Ik zal het ten overvloede nog even uitleggen: de zwembril en de schaatsen symboliseren uiteraard ons waterland in verschillende aggregatietoestanden. De djellabba en de sjaal verbeelden de gigantische bende in mijn kleerkast en dienen tevens als ludieke verwijzing naar het fiasco van onze multiculturele samenleving. Het geheel werd subtiel geaccentueerd door de ski-band om het hoofd. Verder niet van betekenis, maar die had ik nog liggen.

Toen ik in de spiegel keek dacht ik direct: je zal wel wijzer wezen om dáármee over straat te durven! Als je de mensen wilt bekeren tot het Fun-Damentalisme moet je ze natuurlijk niet meteen voor joker laten lopen. De maatschappij is tegenwoordig al zo overgevoelig voor afwijkende verschijningen. Afgekeurd dus. Ik heb mijn Volendammer kostuum maar weer aangetrokken. Met een colbertje van Van Gils erover...

Tags: