Vreemdkomen 2

Zondag 22 September 2002 in categorie Incrowd: over webloggen

Naar aanleiding van het vorige stukje willen sommige lieve lezers mij behulpzaam zijn door mij enige statistiekjes uit mijn eigen tellertje voor te schotelen.

Tja, nog immer lieve lezers, ik weet het, ik heb het aan mijzelf te wijten, want ik mag mij nogal eens graag dommer voordoen dan ik ben. Dan leer je meer en dan hoor je meer, heb ik in een vorig journalistiek leven ervaren.

Nu moet ik ter bescherming van mijn ego echter toch even ingrijpen, want nú wordt mij toch een net iets te hoog dummiegehalte toegedicht!
Die teller heb ik ook bekeken, vandaar dat ik juist op die vraag kom! Want louter het gegeven dat er iemand uit China of Tonga langsfietst zegt mij dus niets. Wie garandeert mij dat dit een Nederlands sprekend iemand is die Verbal Jam léést of überhaupt begrijpt? Voor hetzelfde geld is het een hiphoppende Papoea die Verbal Jam wel een coole titel vindt.

Het gaat mij erom ook de Nederlandstalige in den vreemde, soms misschien op eenzame buitenposten of binnen bizarre culturen verblijvend, een stukje hoogstaande Nederlandse Verbal Jam cultuur te kunnen bieden. Het 'hallo, hier Bandoeng' effect van de 21ste eeuw, zogezegd. Een letterlijke link met het moederland.

Goed, ik roep mijzelf weer tot de orde, want ik draaf weer te lustig door hier. Maar blijf vooral vertellen of u vanuit het buitenland Verbal Jam leest!

Alleen die Wereldomroep wordt immers ook een beetje saai op den duur...

Tags: