Archief: artikelen van

| Home |

 

Borging voorkomt blunders

Geschreven voor Amsterdam Centraal

Donderdag 19 December 2013 in categorie Amsterdam Centraal

We moeten het natuurlijk nog even hebben over de miljoenenblunder van de Amsterdamse belastingdienst, uitgevoerd in nauwe samenwerking met bankier ABN-Amro.
Voor de enkeling die het heeft gemist: mensen in de bijstand krijgen jaarlijks een woonkostenbijdrage van de gemeente. Bij het overmaken van dat geld werd de komma verkeerd gezet, waardoor de cliënten ineens het honderdvoudige ontvingen. Zo werd bijvoorbeeld 300 euro 30.000 euro. Ook bij de banken sloegen er geen seinen op rood. In de dagen erna werd het geld ijlings teruggehaald, maar voor veel mensen leidde dit toch tot problemen.

Sommigen hadden het geld deels uitgegeven en raakten in de schulden. Anderen zaten al in de schulden, waardoor niet het hele bedrag terug te halen was. De braafste burgers hadden het meteen teruggeboekt, maar bij hen haalde de bank het bedrag nogmaals terug.

Borging voorkomt blunders Lees verder...

Foute opmerkingen

Woensdag 11 December 2013 in categorie Het vaderlandsch cultuurgoed

Dat was nog best een druk weekje, met al dat Sinterklaasgedoe. Al mijn tijd voor schrijven werd in beslag genomen door het knutselen van Sinterklaasgedichten. Van die rijmelarijen waarop je uren aan het zwoegen bent en die op het heerlijk avondje dan hakkelend door de begunstigde in twee minuten worden voorgelezen.

Dikwijls liggen er ook nog allerlei klemtonen verkeerd en worden er woorden weggelaten, waardoor niemand meer ene jota begrijpt van het poëtisch kunstwerk. Daarna verdwijnt het gedicht in de zak met oud papier. Hooguit wordt het uit beleefdheid nog even mee naar huis genomen en dáár pas weggegooid. Alleen mijn moeder deed dat niet. In haar nalatenschap trof ik nog alle Sinterklaasgedichten aan die ooit voor haar geschreven waren. Maar mijn moeder was dan ook een heilige. Sinterklaas zélf kon nog niet in haar schaduw staan wat dat betreft.
Inmiddels is mijn moeder in de hemel en sindsdien is het schrijven van Sinterklaasgedichten elke keer niet meer dan een behoorlijke tijdverspilling.

Foute opmerkingen Lees verder...

Het is een vreemdeling zeker

Geschreven voor Amsterdam Centraal

Maandag 02 December 2013 in categorie Amsterdam Centraal

Vorige week was er ophef in de Rivierenbuurt. Daar heeft een buurthuis in de Vechtstraat (what's in a name) te lijden onder het ongenoegen en de terreur van een groep jongens. Van Marokkaanse afkomst, stond erbij in de krant. In de huidige racismediscussie is het waarschijnlijk belangrijk voor de lezers om te weten welke etnische groep alle foute opmerkingen aan zichzelf te wijten heeft. Dan is het vanzelf geen racisme meer, maar gewoon vrijheid van meningsuiting. Maar dit terzijde.

Een van de Marokkaanse jongelingen was op televisie verschenen en maakte vol bravoure nog een aantal van die super-irritante hormoongestuurde puberopmerkingen, waarmee je direct elke brave burger op de kast krijgt. En dus kwam ook de stadsdeelvoorzitter in het geweer en komt er cameratoezicht.
Na zo'n bericht gaat op bepaalde internetfora dan direct de beerput open en daarbij vergeleken is zo'n Marokkaans buurt-ettertje dan ineens een toonbeeld van beschaving.

Het is een vreemdeling zeker Lees verder...

De nieuwe manier van foto's maken

Maandag 25 November 2013 in categorie Beeld en Geluid

Dit is een sferische foto van de Kalfjeslaan in Amsterdam Buitenveldert. Beweeg de cursor over de foto, het kan alle kanten op.

De nieuwe manier van foto's maken Lees verder...

De Jackpot

Zondag 24 November 2013 in categorie Knipsels

Bij ons in de gemeente zijn toch zomaar enorme prijzen te winnen, zie ik wel. Belastingvrij!

Een kinderhand is gauw gevuld...

Nu weet ik weer waarom ik niet meespeel in de Staatsloterij. Het is gewoon de moeite niet.

De Jackpot

Zwerfkatten afschieten

Maandag 18 November 2013 in categorie Amsterdam Centraal, Milieu, flora, fauna

De Tweede Kamer nam een motie aan die het afschieten van zwerfkatten voortaan verbiedt. Dat is dan weer zo'n dingetje waarvan ik nooit heb geweten dat het überhaupt mócht. Het scheen toch nog in zeven provincies te gebeuren. Heel primitief en pure gemakzucht natuurlijk. Gelukkig worden ze in Amsterdam netjes gevangen en gesteriliseerd. Zover ik weet dan hoor, want mij verbaast intussen niets meer. Maar ik kan mij niet voorstellen dat het hier niet keurig netjes in regelgeving is verpakt.

Zwerfkatten afschieten Lees verder...

Amstelveen onkruidvrij

Geschreven voor Amsterdam Centraal

Vrijdag 08 November 2013 in categorie Milieu, flora, fauna

Ja beste Amsterdammers, weer even een bericht uit uw buurgemeente Amstelveen.
Een maand of wat geleden bezochten wij een bijeenkomst op het gemeentehuis voor mensen die het afgelopen jaar in Amstelveen zijn komen wonen. Hiertoe waren wij speciaal uitgenodigd door (de nu vertrekkende) burgemeester Jan van Zanen. Misschien is dit ook wel een ideetje voor de Amsterdamse stadsdelen, ter vergroting van de sociale cohesie en dat soort dingen. Maar dit terzijde.

Amstelveen onkruidvrij Lees verder...