Sabotage

Zaterdag 20 Juli 2013 in categorie Persoonlijke notities

In mijn dromen gaan de dingen altijd mis. Is dit uitsluitend een manco van mijn eigen dromen, of is het een kenmerk van de droom in het algemeen?
Gelukkig loopt het meestal niet al te erg uit de hand, maar het is toch enigszins bedrukkend dat het in mijn dromen altijd zo tegenzit. Sterker nog, dat de zaken zelfs ronduit worden gesaboteerd.
Misschien dat Carl Jung hierover iets te zeggen had, maar het is al te lang geleden dat ik dat boek heb gelezen.

Afgelopen nacht had ik weer zo'n gevalletje.
Een vriend van mij was met een busje ergens heen. Waarom, dat krijg je dan weer niet te horen, maar goed, ik zou op de brommer naar diezelfde plek gaan. Sinds mijn jeugd heb ik al geen brommer meer, maar deze droomfout zal ik voor deze keer door de vingers zien. Het telefoonnummer van de vriend had ik op een briefje geschreven. Voor het geval dát.

Er bleken verscheidene onderdelen gejat.

Ik had een TomTom op mijn brommer. Ook weer zoiets. 
Laat ik er maar niet moeilijk over doen.
Ik op weg, door volslagen onbekende delen van een stad. De TomTom speelde alleen maar een soort demo af en ook nog eens op z'n kop. Hier had ik dus niets aan. Ik raakte hopeloos verdwaald.
Ik zette mijn brommer aan de kant en wilde de vriend gaan bellen. Het briefje was in eerste instantie nergens te vinden. Ik zou zeggen: uiteraard. Na lang zoeken vond ik het.
Eigenaardig genoeg zit er in dromen dus toch wel weer een mechanisme dat je niet blijft hangen in het eeuwig zoeken naar een briefje.

Ik kon eindelijk de vriend gaan bellen.
Hij vroeg waar ik zat. Ik liep een stuk heen en weer en probeerde op de straatnaamborden te kijken. Onleesbaar natuurlijk.
Blijkbaar ben ik er toch in geslaagd om op een gegeven moment een indicatie te geven waar ik zat. Hij vertelde mij hoe ik moest rijden. Maar ja, toen kon ik mijn brómmer weer niet terugvinden. En toen dat eindelijk lukte bleken er verscheidene onderdelen afgejat. Waaronder de motor. Kijk, dat schiet allemaal niet op natuurlijk.

Niettemin ben ik blij dat ik in de werkelijkheid over het algemeen niet zoveel tegenwerking ondervind.

Tags: