De afgang van Job

Zondag 10 Maart 2013 in categorie Politiek & Maatschappij

Ik zag deze week Job Cohen op televisie. Hij had een rapport uitgebracht. De voornaamste conclusie die wij kunnen trekken uit dit rapport is dat Job Cohen een beklagenswaardig figuur aan het worden is. Hij straalt één en al ongemakkelijkheid uit, verkramptheid, onzekerheid, als een docent maatschappijleer die een keertje moet invallen bij scheikunde en zich doorzichtig door de lesstof probeert te bluffen.

Job Cohen moet ophouden met dat gedreutel in de schijnwerpers. Het is klaar. Hij wordt gelukkiger achter de geraniums met hier en daar een commissariaatje. In de luwte. In de schaduw. Als het maar buiten ons gezichtsveld is.

Of men wilde hem een kunstje flikken...

Een volksoploop in Haren liep uit de hand door toedoen van sociale media. Er werden rellen geschopt. Vroeger sloeg men het tuig gewoon in elkaar. Daarna werd het bloed weggespoten door de stadsreiniging en ging men over tot de orde van de dag.

Tegenwoordig stelt men een onderzoekscommissie in. Want men wil zo nodig 'lessen trekken voor de toekomst'. Zo houd je het volk en de Telegraaf rustig: we hebben jammerlijk gefaald, we zijn volslagen incompetent, máárrrr: we hebben ervan geleerd.
Ondertussen is het wachten we op de volgende matpartij.
Een les die men in elk geval moet leren is om nooit meer Job Cohen zo'n klus te laten doen.

Uitgerekend bij een rel die wordt veroorzaakt door activiteiten op Facebook en Twitter benoemt men Job Cohen tot voorzitter van de onderzoekscommissie. Degene die dit heeft verzonnen kan humor niet worden ontzegd. Of men wilde hem een kunstje flikken.
Nou, dat is gelukt.

Cohen en Facebook zijn bijna net zo ver van elkaar verwijderd als Willem Drees en de iPhone. Het resulteerde in een gênante verwijzing naar een of ander 'Yolo-effect', waarmee Cohen zich tot de risee van het vaderland maakt.
Mensen van zijn leeftijd behoren nog nooit gehoord te hebben van  Yolo en dat ook zo te houden. Maar nee, Cohen gaat popi doen.

Kijk naar de Facebookpagina van Job Cohen en barst in vertwijfeld snikken uit: de laatste update dateert van meer dan een jaar geleden. En zo'n man gaat ons verklaren hoe die Facebookrellen ontstonden…

Tags: