Blijven bloggen op vakantie

Geschreven voor weblogmagazine about:blank

Zondag 03 Juli 2011 in categorie Elders gepubliceerd

De ware blogger blogt tijdens de vakantie natuurlijk gewoon en lustig verder.
Je moet wel heel diep in de Braziliaanse jungle zitten om tegenwoordig niet ergens een internetcafé tegen te kunnen komen. En tijdens de vakantie beleef je meestal genoeg om over te bloggen. Tenzij je zo'n type bent dat zichzelf elk jaar drie weken achtereen ligt te grillen in de Griekse zon. Maar dan nog is er genoeg reden om af en toe eens je licht te laten schijnen over de financiële crisis aldaar, de eerste symptomen van huidkanker of  hoe het is om te bloggen met een zonnesteek. Blogtechnisch gezien kunnen de meeste vakanties dus best boeiend zijn.

Ook geschikt voor mensen met heimwee

Voor de blogger onderweg kan het daarnaast makkelijk zijn om allerlei dingen bij de hand te hebben. Illustratiemateriaal bijvoorbeeld. Nu weet ik dat je via Google allerlei geinige plaatjes kunt vinden, maar iets van jezelf is natuurlijk altijd leuker.

Om altijd bij mijn eigen foto's en andere digitale spullen te kunnen, heb ik dit jaar een PogoPlug gebruikt.
Dit is een kastje van honderd euro dat je aan je router hangt. Vervolgens koppel je een externe harddisk met al je materiaal erop aan de PogoPlug. Je maakt een account op de website van my.pogoplug.com en daarna kun je overal ter wereld bij je spullen op die harddisk. Uiteraard kun je meteen de op vakantie gemaakte foto's alvast uploaden naar je PogoPlug en eventueel zelfs delen met anderen. Absoluut handig en ook veilig. Voor mensen met heimwee vormt de PogoPlug bovendien een psychologische band met 'thuis'.

Het is absoluut kicken om vanuit Verweggistan je eigen harddisk te kunnen benaderen. Of klinkt dat nu te 'nerdy'?
De zzp-er die veel op pad is, heeft via de PogoPlug de eigen administratie altijd onder bereik, zelfs op de smartphone.

Ik zie maar één nadeel aan de PogoPlug: als de club failliet gaat heb je een probleem. Je materiaal staat weliswaar op je eigen 'cloud' van je harddisk, maar je hebt de PogoPlug servers nodig om daarmee contact te leggen.

Voor de lezers die dus dachten dat dit verdacht veel leek op reclame voor de PogoPlug: dat is het ook.
Want hoe meer mensen zo'n ding kopen, des te kleiner is de kans dat die tent over de kop gaat en mijn eigen PogoPlug waardeloos wordt. Allemaal eigenbelang dus.

Wanneer u de vakantie nog voor de boeg heeft wens ik u een prettige tijd, met of zonder PogoPlug.
Maar wél blijven bloggen.

Naschrift: Sinds kort kun je ook zonder het PogoPlug-apparaat, met alleen PogoPlug-software op een computer thuis. Maar dan moet deze wél aan blijven staan.

Tags: