Vraag voortaan meteen Holleeder!

Vrijdag 19 November 2010 in categorie Politiek & Maatschappij

LucassenDe afgelopen week is alles gezegd wat erover te zeggen viel. Elke columnist in Nederland heeft zijn bijdrage geleverd, zijn duit in het zakje gedaan, zijn keuteltjes gedraaid en zijn poepje laten ruiken.
Waarschijnlijk hebben zelfs degenen die normaal over koken, wijn of mode schrijven de verleiding niet kunnen weerstaan.

Ik heb het natuurlijk over de commotie rond de PVV-kamerleden. Die types van twijfelachtig allooi die Geert Wilders ons parlement heeft binnengeloodst: Lucassen, Sharpe en De Mos.
En best kans dat er straks nog meer levende lijken uit de kast vallen bij die partij.
Want wie tot op heden nog niets gedaan heeft, doet dat wellicht in de nabije toekomst nog wel een keer.
Een kopstoot hier, een dreigementje daar, het is gebeurd voor je er erg in hebt.

Wilders had beter metéén Holleeder kunnen vragen

Geert Wilders had beter metéén Willem Holleeder of Dino Soerel kunnen vragen. Dan weet je tenminste wat je in huis haalt. Helaas waren de heren tijdelijk niet beschikbaar, anders was het beslist gebeurd.
Jammer eigenlijk, voor al die columnisten.

Het menselijk tekort

Toch vind ik niet zozeer de schandaaltjes op zich interessant, maar de overvloedige demonstratie van het menselijk tekort dat uit deze affaires spreekt.

Neem nu die neiging om het eigen CV wat 'op te plussen', zoals iemand op televisie dat noemde. Eigenlijk is het heel menselijk, vooral in een maatschappij waarin geld, status en carrière belangrijker zijn dan het kleine geluk en de schoonheid van cultuur en natuur.

Sollicitaties

Meneer De Mos is heus niet de enige in Nederland die de verleiding niet kon weerstaan om de zaken wat mooier voor te stellen dan ze zijn. En dan refereer ik nog niet eens aan de 'luitenant' en 'doctorandus' Schwietert van destijds.
Ik denk dat er bij sollicitaties in het algemeen veel wordt gelogen of verzwegen.
En anders zijn er tegenwoordig wel onderwijsinstellingen die het niet zo nauw nemen met de exameneisen.
De Mos had feitelijk alleen de pech dat hij in dezelfde fractie zat als meneer Lucassen, anders had er waarschijnlijk geen haan naar gekraaid.

Afspiegeling

Eigenlijk is het heel terecht dat meneer Lucassen in de Kamer blijft zitten. Ook Sharpe had van mij niet weg gehoeven. Zij zijn de afspiegeling van grote groepen mensen in de maatschappij.
Er zijn namelijk héél véél vervelende types die hun buren bedreigen, hun ondergeschikten misbruiken of hun geld verdienen met oneerlijke handelspraktijken.

Beerput

Best gelezen bij Nu.nlSterker nog, onze economie drijft voor een belangrijk deel op allerlei grote bedrijven die zich van even oneerlijke handelspraktijken bedienen als die meneer Sharpe. Het stelen van belminuten, onderlinge prijsafspraken, bouwfraude, het grootschalig illegaal dumpen van afval en allerlei andere zaken waaraan de Eurocommissarissen hun handen vol hebben.

Vanuit een democratisch oogpunt is het dus heel logisch dat de beerput van Nederland ook zijn vertegenwoordigers in de Kamer heeft.
Waarschijnlijk komen we met die paar rare PVV'ers dan nog heel goed weg. Verhoudingsgewijs hadden het er misschien veel meer moeten zijn...

Tags: