Nieuwshypes

Vrijdag 26 Juni 2009 in categorie Waargebeurde verzinsels

Dat er niets onoorbaars te vinden zou zijn bij de declaraties van dit kabinet had ik de Telegraaf wel van tevoren kunnen vertellen. Het declaratiesysteem van de regering zit namelijk heel listig in elkaar.

Neem nu de declaraties van de premier. Nul euro. Kijk, dat is natuurlijk meteen al verdacht. Dat had de Telegraaf aan het denken moeten zetten. Weliswaar is Balkenende een Zeeuw en dus zuinig, nul euro is volstrekt ongeloofwaardig. Bij een normale burger zou de FIOD meteen een diepgravend onderzoek instellen.

In werkelijkheid lopen de geldstromen heel anders.
In werkelijkheid worden de declaraties gedaan door de schaduwministers in het schaduwkabinet. Pas ná de ambtstermijn van de ministers boeken de schaduwministers de declaratievergoedingen over naar de bankrekeningen van de echte ministers. Geen haan die er dan nog naar kraait en zeker geen Telegraaf.
Dat wist u niet hè? Van dat schaduwkabinet.

Schaduwkabinetten bestaan in Nederland al sinds 1971. Aanvankelijk fungeerde een schaduwkabinet als kritische tegenhanger van een echt kabinet. Tijdens de kabinetten Balkenende is men het fenomeen echter gaan gebruiken als dekmantel voor activiteiten die tot ongewenste kamervragen konden leiden. Waaronder de declaraties. Want die zijn in werkelijkheid buitenspo... hé, Michael Jackson is dood... Daarbij valt natuurlijk alles in het niet. Vergeet de declaraties, over naar de volgende nieuwshype! Ja, hij woog nog maar 57 kilo zeggen ze...

Tags: