Geld over? Ga naar Blog08!

Dinsdag 21 Oktober 2008 in categorie Incrowd: over webloggen

Als je dan tóch 195 euro over de balk gaat smijten, over welke balk kun je dat dan het beste doen? Kijk, ik bedoel niet dat je er minstens twee weken goed van kunt eten, want dat is geen over de balk smijten.
Je zou misschien een opgeleukt broodje kaas bij De Librije (drie sterren) kunnen bestellen. Zo iets. Of een tweedehands kwakzalvervoetenbadje aanschaffen dat je metabolisme kan ontgiften.
Voor dat geld kun je ook een dagje gaan rondtoeren in een Mercedes uit 1961 en en passant nog even in het huwelijk treden.

Mogelijkheden genoeg. Maar als je het écht niet meer weet, ga je voor 195 euro naar de Blog08 conferentie die op 24 oktober wordt gehouden in het Amsterdamse Pakhuis de Zwijger.
Dat is een conferentie voor webloggers. Daar komen allerlei bekende sprekers waar ik nog nooit van heb gehoord (nou ja, sommige, mijn schuld).
Als je een armlastige blogger bent, kun van die prijs nog wel vijftig euro afpingelen, maar het blijft een heel bedrag. Daar moet een illegale bloggende schoonmaakster bijna twee dagen voor lopen dweilen.
Te weinig status, te weinig pretentie, te lullig...
Vroeger kwamen webloggers gemoedelijk bij elkaar in het Vondelpark. Of zagen ze elkaar bij de uitreiking van de Dutch Bloggies. Ze hebben zelfs ook eens een heuse conferentie gehouden onder de rook van Groningen. Allemaal gratis en toch gezellig.
Maar die tijden lijken grotendeels voorbij. Tegenwoordig hebben de marketingjongens (m/v) het bloggen ontdekt. Niets ten nadele van hen, maar het gaat dan ineens allemaal wél een hoop geld kosten. Want er moeten dan allerlei gerenommeerde internationale sprekers komen en die doen voor niets hun mond niet open. Dat kost een paar centen. Een van de belangrijkste gasten draag zelfs de veelzeggende naam Pete Cashmore.

Gek eigenlijk dat ze mij niet hebben gevraagd als spreker! Ik wil mezelf natuurlijk niet op de borst kloppen, maar ik blog al heel wat jaartjes langer dan de bloggers uit Nederland die ze nu hebben, zoals Boris van der Ham en Tim Overdiek. Daar zouden al die nationale en internationale blogsnotneuzen toch nog heel wat van kunnen leren! En ik ben de enige natuurlijk niet. Uit mijn hoofd noem ik van oudsher bekende blognamen als Merel, Walter, Luna, David, Lars, Xiffy en Suffie.
Maar ja, daarmee scoor je kennelijk niet op het internationale speelveld, qua marketingtechnisch en zo. Te weinig status, te weinig pretentie, te lullig misschien ook in de ogen van de organisatoren.

Het komt er dus op neer dat al die Nederlandse bloggers wél goed genoeg worden bevonden om 195 euro neer te tellen, maar niet om als spreker hun visie te mogen geven op de Nederlandse blogosfeer.
Ik ga dus niet naar Blog08. Tenzij ze mij een gratis VIP-kaartje aanbieden en thuis ophalen met een limousine. Het mag desnoods ook die Mercedes uit 1961 zijn. Het is namelijk tijd dat ik óók eens pretentieus uit de hoek kom, geloof ik.

Tags: