Enorme productiviteitstoename dankzij internet

Vrijdag 20 Juni 2008 in categorie Verhelderende Gesprekken

"Zeg Jansen, even over die factuur van Proxona..."
"Nu niet baas, ik zit vandaag al tot over m'n oren in het werk."
"...Die is nog steeds niet betaald! Straks hebben we de deurwaarder op ons nek!"
"Jammer dan, maar ik kom er echt niet aan toe. Ik moet nog emailen, surfen, bloggen, RSS-feeds lezen, Flickren, MSN-nen, Twitteren, Hyven, Facebooken, LinkedInnen, Ebayen, Marktplaatsen, Googlen, YouTuben en twintig forums bezoeken. Dus dat wordt weer overwerken, vrees ik..."
"Dus je ziet geen kans om tussendoor nog wat aan de salarisadministratie te doen?"
"U maakt een grapje! Ik kom er nauwelijks aan toe om elke maand mijn eigen salaris over te maken! Laat staan dat van de rest!"
"Ja, hoor eens Jansen, ik heb er natuurlijk allemaal geen verstand van, van dat internet en zo, maar neem je niet teveel hooi op je vork?"
"Blij dat u daar nu eens zelf over begint, baas. Een beetje assistentie zou wel welkom zijn! Het online gamen en SecondLifen heb ik namelijk al moeten laten vallen..."
"Nou, vooruit, ik zal dan maar eens met het uitzendbureau bellen..."
"Liever een vaste kracht, baas. Die gasten van zo'n uitzendbureau zitten altijd alleen maar uit hun neus te vreten. Als ze niet voor de deur staan te roken. Heb ik niks aan."
"Mwah, een vaste kracht is ook weer zo'n last. Zie daar maar weer eens fatsoenlijk van af te komen als de economie terugloopt. Ik voel er weinig voor..."
"U kunt me ook uw secretaresse een tijdje uitlenen... Is dát geen goed idee?"
"Mijn secretaresse? En wat moet ik dan doen de hele dag?"

Tags: