Terrorisme blijkt oefening

Donderdag 13 December 2007 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Vandaag kwam ik er achter dat er toch veel zaken zijn waarvan wij als onnozele burger niets afweten. We worden allemaal geacht mee te werken aan terrorismebestrijding. U weet wel: Nederland tegen terrorisme! Wanneer we iets vreemds of verdachts opmerken moeten wij dit melden aan de autoriteiten. Of aan één van die 200.000 'professionals'!

Maar ondertussen vliegen onze soldaatjes onverdroten de elektriciteitskabels doormidden in 'daartoe aangewezen laagvlieggebieden'. Heb ik telkens voor niets de coördinator terrorismebestrijding verwittigd wanneer er weer eens een Apache-helicopter bij mij tussen de waslijnen door vloog! Zijn er soms nog meer dingen waarvan wij van regeringswege onkundig worden gehouden? Moeten we daar pas achter komen als de schoorsteen van het dak wordt geschoten of de SRV-wagen bij ons voor de deur explodeert? Ja, sorry meneer, u woont precies in een aangewezen oefengebied voor onze tankmanoeuvres!

Ik begrijp nu ook ineens een aantal verdachte gebeurtenissen die zich onlangs in Nederland afspeelden veel beter! De schellen vallen mij nu van de ogen, zoals dat heet.
Die toevloed van Poolse arbeiders is in het kader van een gezamenlijke Nato-oefening!
Al die vrijgesproken Hell's Angels ('We hebben ons er geen zorgen over gemaakt') zijn in werkelijkheid lid van de Bijzondere Bijstands Eenheid!
De kunstenares Sooreh Hera is gewoon ingehuurd door de AivD om onze weerbaarheid tegen Iraanse provocateurs te testen!
Geert Wilders werkt in opdracht van de Israëlische geheime dienst!
Ayaan Hirsi Ali is de reïncarnatie van Mata Hari!
Sinterklaas is een verklede oom!
Politieagenten roken in hun vrije tijd de wiet waarvan ze overdag de plantages oprollen.
Onze troepen in Uruzgan zijn daar voor een opbouwmissie en heus niet om te vechten!

Kortom, hoe kunnen wij nog goed van fout of kwaad onderscheiden wanneer onze eigen overheid in 't geniep van alles uitvreet in de lage landen?

En dan nog dit:
Opmerkelijkste krantenkop van vandaag:
'Voorhuid Jezus nog steeds vermist' (Telegraaf)

Tags: