verdachte activiteiten...

Zondag 05 Augustus 2007 in categorie Paranoia

Soms vermoed ik duistere zaken. Dat zal wel overdreven wantrouwig zijn, maar duistere zaken fantaseren is óók wel leuk. Neem het volgende geval.
Vele jaren geleden zat even verderop aan de dorpsstraat het café Storm. Het perceel staat er nog, maar kastelein Storm leeft waarschijnlijk allang niet meer. Sindsdien hebben er in het voormalig café allerlei onduidelijke bezigheden plaatsgevonden. Zaakjes waarvan je je afvraagt of daar wel enig droog brood mee te verdienen valt.

Er kwam een winkeltje met antiek en curiosa. Meer curiosa dan antiek. Wie te lui was om z'n rotzooi naar de vuilstort te brengen probeerde het waarschijnlijk daar te slijten. Klanten heb ik er nooit gezien. Klanten waren ook niet nodig, want op een dag bleek de ruime zolder onderdak te bieden aan een wietplantage. Die werd uiteraard door het bevoegd gezag ontmanteld. Naderhand stond er ineens een groot bord aan de weg bij voormalig café Storm. In het gebouw was nu 'Het Reiki Praktijkie' gevestigd. Naast het bord wapperde een grote Friese vlag opgetogen in de wind. Reiki schijnt iets zweverigs te zijn waarbij de geblokkeerde levensenergie door middel van handoplegging wordt bevrijd. Dat leek mij in deze omgeving van nuchtere Friezen nu niet bepaald een gat in de markt. Daarom rees bij mij direct de vraag: valt er eigenlijk wel behoorlijk rond te komen van Reiki? Ik vertrouwde het niks, maar het waren mijn zaken niet.

Enkele weken geleden stond er plotseling een andere tekst op het bord. Het vroegere café Storm is nu ineens een Hindoestaans Afhaalcentrum. Daar zal de snackbar bij de brug niet blij mee zijn, met deze moordende concurrentie. Maar ik zie nergens Hindoestanen, ik ruik geen Hindoestaans eten en er wordt nooit wat afgehaald. Nee, het enige dat je in deze buurt ruikt is vers hooi en koeienstront. En dat is maar goed ook.

Wederom slaat bij mij het wantrouwen toe. Dat Afhaalcentrum is vast een façade voor allerlei louche zaakjes. Binnenkort wordt dit dorp misschien wel afgegrendeld door de Bijzondere Bijstands Eenheid, graven ze lijken uit de tuin van het Afhaalcentrum, wordt er een XTC-laboratorium opgerold of blaast een geheime terroristisch cel van Al-Qaida zichzelf op na een beleg van drie weken.
Dat zou toch zonde zijn van voormalig café Storm.

Maar goed, ik weet het niet, het zijn maar vermoedens mijnerzijds. Ik zal binnenkort eens voorzichtig rondvragen in het dorp...

Tags: