de scooter van holleeder

Woensdag 04 April 2007 in categorie Geldkwesties

De afgelopen dagen ben ik druk geweest met mijn nieuwe beleggingsstrategie. Eerst kwam ik er niet helemaal uit, want ik heb er totaal geen verstand van. Maar gisteren kwam de doorbraak. Ik las namelijk het bericht dat een Stradivarius viool op een veiling in New York twee miljoen euro had opgebracht. Oude violen, dat is dus handel!

Ik herinnerde mij dat mijn vader nog zo'n jammerhout had liggen. Omdat het geen Stradivarius was kreeg ik hem zonder problemen mee. Nou ja, dan zal hij iets minder opbrengen, een half miljoen is ook goed. De koffer was tenslotte nog in staat van nieuw.
Maar toen ze er bij een Amsterdams veilinghuis slechts een meewarige blik voor over hadden wist ik dat ik op de verkeerde weg was. Ik besefte dat ik niet in violen moest investeren, maar in de veilinghuizen die deze dingen verkochten! Die doen dat natuurlijk niet voor niets, bij zo'n verkoop blijft ongetwijfeld een fiks bedrag aan de strijkstok hangen! Veilinghuizen zijn de toekomst. Als je daarin belegt is je kostje gekocht! Want denk je eens in wat er straks allemaal aan verzamelobjecten in de verkoop komt!
In de eerste plaats natuurlijk de scooter van Holleeder. En misschien ook wel de raketwerper waarmee het het gerechtsgebouw is bestookt. Over vijftig jaar duikt die ineens op, voorspel ik u. Gesigneerd en wel!
De complete verzameling Endstra-tapes gaat ook goud geld opbrengen. O ja, en de fiets van Theo van Gogh. Die staat bij Theodor Holman op zolder, als appeltje voor de dorst.
En wat te denken alle mogelijke Fortuyn-memorabilia? Van de populistenprofessor zullen over enige decennia vast wel de nodige opzichtige stropdassen en maatpakken in de verkoop komen. Uit de nalatenschap van Mat Herben of zo, wie zal het weten?

Ja, veilinghuizen, het is nu tijd om in te stappen! Ik ga de/het prospectus aanvragen! De koers van Sotheby's vertoont een rap stijgende lijn! Kan iemand mij even 46 dollar voorschieten voor een aandeeltje?


Tags: