spruitjeslucht

Woensdag 14 Februari 2007 in categorie Politiek & Maatschappij

Deze week is het woord 'spruitjeslucht' opvallend populair. De nieuwe kabinetsploeg treedt aan, de oppositie loopt zich warm en roept: 'spruitjeslucht!' Méér hebben ze nog niet.
Vooral Ton Elias (VVD) kon er gisteravond bij Pauw en Witteman geen genoeg van krijgen. De hele studio ruikt nu nog dagenlang naar de spruitjes, allemaal door Ton.

Spruitjeslucht is synoniem voor burgerlijkheid. Dat is jammer, want spruitjes zijn erg gezond. Veel gezonder dan spinazie, waar nitraat in zit. Volgens het Voedingscentrum bevatten spruitjes een grote hoeveelheid vitamine C. En lekker veel vezels, waarmee de luie patatdarmen weer eens aan het werk worden gezet. Spruitjes zijn naar de mening van OpDieet.nl tevens een probaat middel tegen overgewicht.

Ton Elias is nét geen VVD-kamerlid geworden. Hij zit zogezegd op de reservebank. In de tussentijd kan hij mooi spruitjes leren eten en daarmee oppositie voeren tegen z'n eigen overgewicht.
Want zoals hij er nu bijloopt denkt iedereen meteen: "Die man houdt niet van spruitjes!"

Beluister het Radiolog van Verbal Jam elke woensdagavond om ±21:45 uur bij
De Avonden, het cultureel radioprogramma van de VPRO.
Aflevering gemist? Alle Radiologs kunt u als audiostream terugluisteren in de rechterkolom onder de kop 'Verbal Jam op de radio'.

Klik hier voor de inhoud van De Avonden van woensdag 14 februari 2007.

Het programma De Avonden is te ontvangen via de Concertzender op de kabel, met DAB-radio en als live stream op internet.Tags: