kink in de kabel

Donderdag 18 Januari 2007 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Wat is het in deze moderne tijden toch een ongemak wanneer je ADSL-verbinding niet werkt. Het lijntje is zeker geknakt. Of er zit een kink in de kabel. Geen idee. Op dat gebied ben ik niet zo technisch onderlegd.
Maar ondertussen loop ik toch mooi de hele tijd met mijn ziel onder de arm. Dan merk je weer eens hoe weinig draagbaar zo'n ziel eigenlijk is. Normaal stuur ik hem lekker naarbuiten het internet op om daar speels te ravotten. Maar nu blijft hij noodgedwongen thuis, onder mijn arm. Lastig, want door die hele toestand zit ik ook nog eens met de handen in het haar. Kunt u nagaan in welke ongemakkelijke houding ik mij nu al een half etmaal bevind! Hoe moet ik nu mijn email lezen? Mijn stukjes online zetten?

Ik begin te piekeren of ik soms verslaafd ben aan internet. Waarschijnlijk niet, want tijdens de vakantie kreeg ik geen ontwenningsverschijnselen en taalde ik er ook niet naar. Maar het is gewoon irritant als iets niet werkt. Ik wil het probleem altijd subiet verholpen hebben. Maar met internetverbindingen ben ik afhankelijk van schimmige processen die zich ergens voltrekken in de diepe krochten van telefooncentrales en serverruimten. Ik heb er totaal geen greep op. Mijn lot ligt in handen van anonieme techneuten en hun al dan niet aanwezige werklust en daarin heb ik doorgaans weinig vertrouwen.

Ik weet net hoe dat gaat daar op de werkvloer: "Heb jij die storing al verholpen?"
"Welke storing?"
"Die van dat geknakte draadje."
"Ik weet niks van een geknakt draadje. Er is alleen een kink gemeld!"
"Goed, een kink dan. Heb je die gerepareerd?"
"Nee, want ik heb geen kinkentrekker. Die moet eerst worden besteld."
"Dat is toch vorige maand al gebeurd?"
"Ja, dat dacht je. De formulieren waren op. De nieuwe zijn pas gistermiddag gekomen. Maar ze liggen nog bij de receptie."
"Mooi. Ga je dan nou meteen die kinkentrekker bestellen?"
"Kom zeg! Ik heb net lunchpauze. Dat zie je toch?"
"Ik bedoel daarna."
"Dat wordt lastig. Vanmiddag moet ik met de hond naar zindelijkheidstraining."
"Morgen dan?"
"Ook niet. Ben ik op cursus. En overmorgen heb ik een ATV-dag. Dus dat wordt na het weekend."
"Nou ja, het is niet anders... We kunnen tenslotte geen ijzer met handen breken, nietwaar? Ik kom volgende week nog wel eens horen..."
"O nee, wacht, volgende week ben ik op wintersport, bedenk ik ineens."
"Nou ja, we zien wel. Heb jij trouwens thuis al je nieuwe DSL-modem?"
"Ja jongen, wat dacht je! Werkt als een speer!"

En dan nog dit:
De audiostream van het vorige artikel ('Het pre-Ikeatijdperk') staat inmiddels ook online. Zie onder 'Verbal Jam op de Radio' in de rechterkolom.

Tags: