Politiek en pedofilie

Dinsdag 06 Juni 2006 in categorie Politiek & Maatschappij

Sommige nieuwsfeiten moet ik altijd eerst even laten bezinken. Dan zie ik beter de eigenaardigheden. Neem de publieke reacties op de oprichting van de pedopartij NVD. Er zijn mij nauwelijks media in het oog gesprongen die daar nu eens een diepgravende analyse aan wijdden. En anders zijn ze toch zo gretig! Nee, we moesten het doen met wat demonstrerende randfiguren van de extreem rechtse Nationale Alliantie, met Michiel Smit en met Geert Wilders. Opvallend genoeg dus voornamelijk types die zelf ook niet uitblinken in politieke frisheid.
Tot in Italië toe liep men te schuimbekken van verontwaardiging. Men sprak daar schande van deze 'partij van kinderverkrachters' en vond dat Italië maar uit de EU moest als de NVD niet werd verboden. Voor het gemak vergat het land dat het RK-hoofdkantoor omsluit dat talloze priesters inmiddels een proces wegens kindermisbruik aan hun nog openstaande broek hebben.

achterkamertjes
Maar laat ik mij verder beperken tot Nederland. Ikzelf zit ook absoluut niet te wachten op een partij die zo nodig een seksuele afwijking tot politiek wil verheffen. Laten we het hek niet van de dam halen, want dan hebben we straks een partij voor de wurgseks, voor de necrofilie, voor de SM en weet-ik-wat mensen nog allemaal voor gecompliceerds doen om aan hun gerief te komen. Ik denk niet dat Frans Weisglas daar blij van wordt als hij dat allemaal in z'n Tweede Kamer krijgt. Bijkomend nadeel is dat het dan pas écht druk wordt in de achterkamertjes.

onderbroekjes
Intrigerend is toch wel, dat deze kwestie het bestaan van allerlei dubbele moraal blootlegt. Toen wijlen professor Fortuyn riep dat hij zich met graagte liet afwerken door kleine jongetjes werd daar geen nationale schande van gesproken. Integendeel, hij heeft nog steeds een grote schare volgelingen, die deze seksuele aberratie met de mantel der liefde bedekken. En bij de begrafenis van de grote volksschrijver Gerard Reve werd diens voorkeur voor de prille jongenskontjes eveneens in de kantlijn van zijn necrologie weggeschoffeld. Dit zou je kunnen opvatten als een signaal dat als je anderzijds maar genoeg fatsoenlijke dingen doet, de maatschappij je die hand in een minderjarig onderbroekje wel vergeeft. En dat signaal hebben de heren van de NVD nu kennelijk opgepakt.

ledenlijst
Inmiddels is er blijkbaar een 'cordon sanitaire' rond de pedopartij gelegd. Dit soort imagoschade kunnen we niet hebben in het buitenland. Zo snel mogelijk doodzwijgen, lijkt men in Den Haag te denken. En ook de meerderheid van de Nederlanders ziet helemaal niets in de pedopartij. Hé, dat is nou weer een rare gedachtekronkel, want kennelijk is die veelvuldig geclaimde 'vrijheid van meningsuiting' alleen handig voor het afzeiken van allochtonen.
Strikt genomen zouden al die populistische voorvechters van de vrijheid van meningsuiting (als het hun uitkomt) dus juist tolerant moeten staan tegenover de NVD. Pedofilie is niet strafbaar. Pedoseksualiteit wél, dus zolang de heren hun handen maar thuishouden is er weinig aan de hand, zou je zo zeggen. Justitie ziet waarschijnlijk stiekem het extra voordeel dat zij dan fijn de ledenlijst een beetje in de gaten kan houden.

beerput
Maar al dat maatschappelijk ongenoegen zou nog wel eens een diepere, onbewuste oorzaak kunnen hebben. Want voor je het weet is de beerput open. Dan blijkt zo'n NVD ineens een groot aantal zetels te halen. Want in een land waar een kwart van de bevolking in meer of mindere mate racistische denkbeelden heeft, kan het natuurlijk zómaar gebeuren dat óók ineens blijkt dat een aanzienlijk percentage in het geniep op kleine kindertjes geilt! Dan is in het buitenland helemáál de boot aan!
En ja hoor! Zestien procent van de bevolking vindt bijvoorbeeld dat een pedofielenpartij wél toelaatbaar moet zijn. Zie je, daar gá je al! Potentieel zijn dat al gauw 25 kamerzetels. Ik zie Weisglas nu wit wegtrekken...

Tags: