de wereld is dom

Maandag 24 April 2006 in categorie Schandelijke taferelen

Hij stond bij nader inzien wat te heet en daardoor vroeg ik mij vanmorgen onder de douche af hoe hoog de gemiddelde intelligentie van de wereldbevolking zou zijn. Ongetwijfeld bedroevend laag. Voorwaar geen constatering om de dag eens blijmoedig mee te beginnen.
Ik kwam tot deze deprimerende gedachten door de berichten uit het Vaticaan en de grotten van Afghanistan. Wat brengt mensen er toch toe om kritiekloos achter leiders aan te lopen waaraan overduidelijk een steekje los is? Vanuit het Vaticaan werd omgeroepen dat condoomgebruik ter bescherming tegen het HIV-virus door de heilige moederkerk voortaan zal worden toegestaan. Mits het binnen het huwelijk gebeurt. Dat is fijn nieuws voor homostellen, want impliciet wordt hiermee ook het homohuwelijk aangemoedigd en gesanctioneerd. En hetero-hiv'ers kunnen onbekommerd blijven vreemdgaan, zolang ze thuis maar een kapotje aanwenden. Voor dat gedachtegoed gaan miljoenen mensen dankbaar op de knieën en slaan opgelucht een kruisje omdat ze nu zelf niet meer hoeven denken.

En dan hebben we ook nog DJ Osama uit Afghanistan, die met zekere regelmaat een cassettebandje knutselt met teksten waar gangsterrappers jaloers op kunnen zijn. Deze keer moet er weer een bloederige Jihad worden gevoerd in Darfur. Zijn hysterisch gewauwel wordt braaf uitgezonden door Al Jazeera. Andere domme mensen brengen het klakkeloos in praktijk. Ze roeien weer wat dorpen uit, verkrachten hun dagelijkse dosis vrouwen en werpen zich aan het eind van de dag moe maar voldaan in de richting van het oosten. Want 'the fool on the hill' in het verre Afghanistan heeft gesproken en men heeft weer iets omhanden.

Dat brengt mij zuchtend bij het volgende punt: wat zal ik zélf eens doen vandaag?

Tags: