Straatterreur

Woensdag 22 Februari 2006 in categorie Politiek & Maatschappij

De Tweede Kamer voelt er wel voor om een avondklok in te stellen voor jeugdig tuig dat de buurt onveilig maakt. Dat zal ze leren! Niks meer rondhangen en pissen in portieken, geen banden meer lekprikken, geen buurtbewoners meer terroriseren en uit de wijk wegtreiteren, geen ruiten meer ingooien bij homoseksuelen en Joodse medeburgers. De burgemeesters krijgen de bevoegdheid 'aanwijzingen' te geven.

Heel goed! Ik zou de maatregel zelfs nog willen uitbreiden. Tot kabinetsleden! Dát is pas een straatbende zeg! Voor hen niet alleen een avondklok, maar ook een dagklok. En een permanente meldingsplicht bij de portier van het parlement. De ergste gevallen moeten naar een heropvoedingskamp. Wat hebben we de afgelopen jaren niet een last gehad van dat gespuis!

Neem nou dat gozertje Aart Jan de Geus. Die heeft al bij tienduizenden arbeidsongeschikten de glazen ingegooid. Wat een schade die raddraaier al niet heeft veroorzaakt! Of dat joch Hoogervorst. Continue de boel lopen zieken!
Zalm hangt dan wel quasi-onschuldig en relaxt in een portiek een paar filtersigaretten te blowen, maar onderwijl staat hij weer z'n volgende vermogensdelict uit te broeden. Samen met z'n meelopermaatje Brinkhorst. Altijd gniepig een beetje op de achtergrond blijven, maar intussen wél de boel ophitsen!

En vlak de meisjes ook niet uit! Die meid van een Medy heeft de complete omroep gesloopt en haar buurmeisje Dekker probeert onafgebroken arme huurders uit hun huis te pesten. Je reinste straatterreur is het!
Maar dat loeder van Verdonk is nog 't ergste! Wat die niet allemaal op haar kerfstok heeft! Brandstichting, vluchtelingen verlinken, vreemdelingen wegtreiteren en hardwerkende schoolmeisjes opsluiten! En het gáát maar door! Maar als er eens een keer een krasje in haar eigen raam zit is de wereld te klein. Dán rent ze meteen naar de politie!

Die ouders mogen ze trouwens ook wel eens aanpakken. Op de hoek woont bijvoorbeeld zo'n slonzig vrouwtje, Justitia heet ze geloof ik. Dat mens flikkert gewoon allerlei zooi op straat, zoals oude computers. Met pedofiele plaatjes nota bene! En in Rijswijk schijnen ze een ondergrondse straatbende te hebben die allerlei staatsgeheim zwerfvuil laat slingeren. Maar wat doen pa Donner en ome Remkes? Niks! Die ontkennen gewoon en trekken een schijnheilig gezicht!

Nee, héél goed, zo'n maatregel. Meer macht aan de benoemde burgemeester!

Tags: