het harpje van medy

Donderdag 30 Juni 2005 in categorie Media

Een weldenkend mens verandert alleen iets wanneer die verandering een verbetering is. Je hebt bijvoorbeeld een tafel staan. Je wilt wel eens wat anders en je maakt er een uitschuiftafel van, zodat er meer mensen aan kunnen zitten. Een lekker likje verf is ook nooit weg. Zo kun je weer jaren voort.

Medy van der Laan is niet weldenkend. Wat dat betreft valt ze niet uit de toon bij de rest van dit ravagekabinet. Zij wil per se een daad stellen en zaagt kordaat een poot onder de tafel vandaan. Er komen protesten dat die ene poot essentieel is voor het draagvermogen en de stabiliteit. Die bezwaren wuift zij weg met de opmerking dat de andere poten deze functie dan maar moeten overnemen.
En zo gaat dit met bijna elke nieuwe wet of regelgeving van de regering Balkenende. Door de noodzakelijke en vergaande compromissen hangt alles met elastiekjes, plakband en pleisters aan elkaar. Wist u trouwens dat mevrouw Van der Laan zeer verdienstelijk harp speelt? Dat heeft zij indertijd geleerd op het conservatorium in Arnhem. Laten we haar harpje dus eens flink verbouwen met die afgezaagde tafelpoot en even lekker gaan snoeien in de snaren. De geruïneerde harp klinkt vast nog prima, want het restant kan in de optiek van Medy natuurlijk best de functie van de weggesloopte onderdelen overnemen. Kan ze meteen een toontje lager zingen.