geen geintjes meer!

Maandag 13 Juni 2005 in categorie Paranoia

We moeten gaan oppassen mensen, een beetje dollen is er niet meer bij op internet. In deze tijden van terrorisme neemt het Openbaar Ministerie geen enkel risico. Zo werden vier Feyenoord-aanhangers direct in de boeien geslagen omdat ze op het forum van de fansite Lunatic News zogenaamd het plan hadden geopperd om vuurpijlen af te schieten op de Redbull Air Race. Deze 'voorbereiding op doodslag' werd uiteraard 'nationwide' nieuws in het smalle Holland.

In het topic 'zaterdag niets te doen?' op Lunatic News gaat de conversatie (op 8 juni) kortweg als volgt: wageningen: wat nou geen voetbal meer? ons amateurcluppie speelt zondag om half 3 in bemmel tegen Rheden voor een plekkie in de eerste klasse, dus mensen die in de buurt zijn, kom even een bakkie doen!!!
Skihut: Zaterdag niks te doen? ONS amateurcluppie speelt zaterdag in Rozenburg tegen mvv 27 voor een plekkie in de tweede klasse. Hoogvliet, gezellig jo, interesse?
Top Boy: (citeert bericht 'wageningen') en zegt: RedBull Airrace....
NDFC: Juist, RedBullAirRace. Buurman, hebben we nog vuurpijlen thuis liggen?
RaVen: Heb zelfs nog een rookboei liggen! Net voor de Erasmusbrug in het water gooien en dan maar hopen dattie tegen die pijler aanklapt...Hebbie gelijk een primeur in die RedBullAirrace.
NDFC: (citeert eerst een bericht van ene KKG dat niet meer is terug te vinden: Ga dan wel aan de kant van de stad staan de zuid zijde zal worden afgesloten en langs de waterkant komen hekken met zwart doek te staan. ps Als er een vliegtuigje het water raakt zie je mij in actie komen !! en reageert daarop met: KKG, leggie zondag in duikpak in de Maas joh? Kijk je uit voor vuurpijlen?
nwk v: (even later): 200.000 bezoekers hoor ik op het nieuws. 1 provinciaal. leuk om met fakkels langs de kant te staan. wie weet waar je die kan halen??


Daar eindigt de discussie wel zo'n beetje. Hij wordt pas weer hervat wanneer het nieuws over de arrestaties bekend is.

Ik begin me toch wat onveilig te voelen. Niet vanwege de vuurpijlen, maar vanwege de kwaliteit van de risico-analyses van het OM, dat blijkbaar een dolletje niet kan onderscheiden van een serieuze dreiging. Dat je elke mogelijkheid tot sabotage van het evenement wilt uitsluiten, soit. Maar stuur dan gewoon even de wijkagent bij die jongens langs om zeggen dat ze in de gaten lopen...