ajax tegen feyenoord

Maandag 18 April 2005 in categorie Waargebeurde verzinsels

Uit het dagboek van minister Remkes:
Wat heb ik mij hedenweekend weer zitten verbijten! Het is godgeklaagd wat de zogenaamde supporters van Ajax en Feyenoord hebben aangericht in ons land. Wat is het toch eeuwig zonde dat het geen islamieten zijn. Dan kon ik er tenminste de anti-terrorisme wetgeving op loslaten, dan mocht ik tenminste gewoon op ze schieten! Maar nee hoor, hooligans moeten zo nodig weer een aparte categorie zijn. Dat stelletje tuig van Ajax heeft zelfs de vuige brutaliteit om zichzelf 'joden' te noemen. Dan sta je als minister meteen machteloos, want wie wil nu de geschiedenis ingaan als degene... Eh, laat ik deze zin maar niet afmaken, want dat ligt allemaal veel te gevoelig. Ik wil niet degene zijn die straks aan de Israëlische ambassadeur moet uitleggen dat die joden van Ajax geen joden zijn en hoe het komt dat ze zich dan toch joden noemen. Dat weet ik trouwens niet eens.

Laat ik me liever bezinnen op een keiharde aanpak van dat gajes. O shit, uitkijken nou Johan, gajes is een een joods woord. Breng jezelf nou niet in de problemen. Geteisem dan? Even opzoeken... Ja hoor, als ik het niet dacht: komt van het jiddische chatteisem. Uitvaagsel dan maar, dat klinkt veilig genoeg. Godallejezus nogantoe, wat moet je als minister toch altijd op je woorden passen! Voor je het weet beledig je weer iemand.

Hup, terzake Johan! Je dwaalt af. Concentreer je op je beleid! Dat is al warrig genoeg. En ga weer in de ik-vorm schrijven in plaats van tegen jezelf te mompelen. Hoezo, ik mag toch wel in mezelf praten? Nee, Johan, kop dicht nu, je leidt de boel af. Ja hoor eens, wie is hier nou de minister? Dat ben ik. Nee, Johan, dat ben ik. Maar we zouden 't toch samen doen? Dat kan niet in dit geval Johan, want jij bent voor Feyenoord en ik voor Ajax. En volgens mij zijn we vanmorgen vergeten onze pillen te nemen. Dan krijg je dit soort interne discussies waar wij als minister van Binnenlandse Zaken helemaal niet op zitten te wachten...