koekkwesties

Donderdag 10 Februari 2005 in categorie Media

Laat ik u nog even informeren over een zaak van gewicht. Om precies te zijn 600 gram. Voor het geval u vandaag nog boodschappen gaat doen.
Zoals u ongetwijfeld hebt vernomen heeft ontbijtkoekbakker De Koninklijke Peijnenburg een geschil met supergrutter Albert Heijn. Peijnenburg weigert namelijk haar ontbijtkoeken van 600 gram te leveren aan Albert Heijn. Ze verkopen ze daar onder de inkoopsprijs. Vanwege de supermarktoorlog. En dat vindt Peijnenburg niet goed.
Zojuist heeft de rechter gezegd dat Peijnenburg de koeken inderdaad niet hoeft te leveren. Anders wordt Peijnenburg in haar voortbestaan bedreigd en dat is onbillijk.

Gisteren kraste ik nog een kraskaart van Albert Heijn en raad eens wat ik won? Precies: een ontbijtkoek van Peijnenburg! Daar sta je dan met je winnende kraskaart! Eén keer in mijn leven win ik eens iets, is de koek op!

Maar laat ik u niet lastig vallen met persoonlijke tegenslagen. Interessanter is dat ik op de website van Food Holland lees dat ook het huismerk ontbijtkoek van Albert Heijn door Peijnenburg wordt gebakken. Ja, zo worden wij nou bedonderd!
Zoals een oud spreekwoord zegt: 'het is al koek van één deeg'. Blijkbaar hebben ze in het verre verleden dus ook al van dit soort akkefietjes aan de hand gehad.

Dus laat u niet uit het veld slaan door die rechterlijke beslissing, koop voortaan gewoon het huismerk. Dat is dezelfde lekkere kleffe zooi.
Dat woord 'lekkere' moet erbij van mijn advocaat.